DVE RAZLIČITE PRIČE O VRŠNJAČKOM NASILJU U ZEMUNU: Roditelji nasilnika se nisu pojavili u školi, on otišao kući, preti mu isključenje!

Autor:

Vesti

20.01.2023

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U školi su se pojavili roditelji napadnutog dečaka, a konstatovano da on ima ozbiljnu povredu nosa, objašnjava direktor Saobraćajne škole u Zemunu.

DVE RAZLIČITE PRIČE O VRŠNJAČKOM NASILJU U ZEMUNU: Roditelji nasilnika se nisu pojavili u školi, on otišao kući, preti mu isključenje!

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Nakon incidenta koji se desio u Saobraćajnoj školi u Zemunu, kada je pretučen jedan od đaka, a tom prilikom mu je polomljen i nos, nasilniku preti isključenje iz ove obrazovne ustanove.

Goran Cvijanić, pomoćnik direktora Saobraćajne škole u Zemunu, gde se dogodio stravičan slučaj vršnjačkog nasilja rekao je kako je povređeni dečak došao da mu prijavi napad.

- Prepoznao je učenika koji ga je povredio, opisao mi ukratko šta se desilo. Pozvao sam i učenika Đ.Š. koji ga ja napao. Obojica su bili kod mene u kancelariji, dobio sam dve različite priče i nakon toga insistirao sam da pozovu roditelje što su i uradili. Posle toga sam konsultovao kolege koje predaju fizičko vaspitanje da vide o kakvoj je povredi reč. Koleginice su rekle da postoji ozbiljnija povreda nosa. Poslao sam i jednog i drugog u učionicu dok ne dođu roditelji - navodi Cvijanić za Telegraf.rs.

Nakon toga je traženo da momak napiše izjavu, koju su potpisali njegovi roditelji, koji su nakon obaveštenja o incidentu odmah došli u školu.

- Nakon toga su ga odveli u bolnicu. Do trećeg četvrtog časa nisu stigli roditelji Đ.Š. koji je pretukao ovog đaka. Pokušao sam da ga nađem, ali on je već otišao kući. Obaveštene su odeljenske starešine. Nakon petog časa, razredna Đ.Š. je rekla da je u kontaktu i da oni u petak imaju slavu i da verovatno zbog toga neće doći - priča Cvijanić za Telegraf.rs.

Foto: Google Maps

Saobraćajna škola u Zemunu

MOGUĆE ISKLJUČENJE

Sledi, navodi, oglašavanje školske uprave o incidentu, prikupljanje izjava i po potrebi još nekih učenika koji su bili svedoci, a nakon toga će se sastati tim za borbu protiv nasilja i preporučiti mere.

- S obzirom na to da je u pitanju treći nivo nasilja, obavezan je vaspitni rad, a moguće je isključenje učenika iz škola - zaključuje on.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading