U Kairu predstavljen turistički potencijal Srbije: Udruženje "321" u zvaničnoj poseti Egiptu

Autor:

Vesti

12.01.2023

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na sastanku je inicirano i ukidanje viza za građane dve zemlje, što će znatno povećati turističku razmenu tokom godine, kao i povećanje postojećih i uvođenje novih avio-linija između dve bratske zemlje.

U Kairu predstavljen turistički potencijal Srbije: Udruženje "321" u zvaničnoj poseti Egiptu

Foto: Privatna arhiva

Našu delegaciju su tokom prvog dana posete Kairu primili ministar turizma i antikviteta Egipta gospodin Ahmed Isai i predsednik Turističke organizacije Egipta gospodin Amr el Kadi.

Bilo je reč i o produbljivanju odnosa i još prisnijoj saradnji dve bratske zemlje, a sve u svetlu prošlogodišnje posete egipatskog predsednika Sisija našoj zemlji i predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Razmenjena su iskustva o turističkim potencijalima i prvi put je ugovorena značajna promocija srpske turističke ponude u Kairu. Isa, inače jedna od najznačajnijih političkih figura pored predsednika Sisija, izrazio je interesovanje za naš glavni grad, ali i za ponude Čačka, Vrnjačke Banje, Stare planine...

Republika

Foto: Privatna arhiva

 

Isa je iskoristio priliku da izrazi divljenje prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i napravio komparaciju s egipatskim predsednikom Abdelom el Sisijem, pod čijom je vladavinom Egipat doživeo procvat.

- Napravljeni su novi aerodromi, otvorene stotine kilometara novih auto-puteva, nikli su celi moderni gradovi, zbog čega Egipat danas parira najmodernijim turističkim destinacijama na svetu - kaže Isa.

- Egipćani danas zaista gledaju na našeg predsednika kao što su nekada davno gledali na Tita i to poređenje možete čuti na svakom koraku, kako od zvaničnika tako i od ljudi na ulici - kaže Dalibor Katić, osnivač Udruženja 321 Srbija.

Delegacija je zatim posetila ministarstvo civilne avijacije Egipta, a sastanku su, pored ministra Muhameda Abasa, prisustvovali čelnici, regionalni direktori, predsednici i potpredsednici državnih avio-kompanija "Egipt era" i "Er Kaira".

Ministar Abas naglasio je značaj povećanja postojećih i uvođenja novih avio-linija između dve bratske zemlje i izrazio nadu da će saradnja sa srpskom nacionalnom avio-kompanijom "Er Srbija" biti znatno unapređena. Na sastanku je inicirano i ukidanje viza za građane dve zemlje, što će znatno povećati turističku razmenu tokom cele godine.

Delegacija posle Kaira u Hurgadi

Delegacija Udruženja 321 Srbija, posle Kaira, zvanično će posetiti i Hurgadu, omiljeno letovalište srpskih turista. Cilj posete Hurgadi jeste da omogućimo našim turistima da po još povoljnijim uslovima borave u najlepšim hotelskim kompleksima, ali i da unapredimo saradnju s Turističkom organizacijom Hurgade, putem koje ćemo Egipćanima u ovom gradu predstaviti kompletnu turističku ponudu Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Tagovi

Komentari (0)

Loading