Počinje vakcinacija zdravstvenih radnika!

Autor: Tanjug

Vesti

30.01.2018

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Počinje vakcinacija MMR vakcinom zdravstvenih radnika u Srbiji, zbog epidemije malih boginja koja vlada od oktobra prošle godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Vakcinacija MMR-om

Vakcinacijom će biti obuhvaćeni svi zdravstveni radnici rođeni od 1971. do 1989. godine, koji nisu vakcinisani ili su nepotpuno vakcinisani.

- Obavljena je preraspodela vakcina po zdravstvenim ustanovama i počinje vakcinacija - rečeno je Tanjugu u Ministarstvu zdravlja.

Kako kažu očekuje se i donacija MMR vakcina Svetske zdravstvene organizacije. Vakcine iz donacije biće namenjene onima koji nisu predviđeni za vakcinaciju Pravilnikom o vakcinaciji, a tu spadaju i zdravstveni radnici.

Danas će u Lekarskoj komori biti potpisana Deklaracija o promociji vakcinacije, koju će potpisati predstavnici svih nadležnih institucija u zdravstvu - predsednik SANU, dekan Medicinskog fakulteta, minisatr zdravlja, ministarka bez portfelja zadužzena za demografiju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading