ZBOG VISOKIH TEMPERATURA I PRIRODA SE ZBUNILA: Najezda visibaba u Srbiji, evo zbog čega to nije dobro!

Autor:

Vesti

04.01.2023

12:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon Niša u Čačku prvi vesnici proleća procvetali u čitavom jednom naselju, ova pojava sa sobom donela i veliki problem.

ZBOG VISOKIH TEMPERATURA I PRIRODA SE ZBUNILA: Najezda visibaba u Srbiji, evo zbog čega to nije dobro!

Foto: RINA

Visoke temperature prethodnih dana na ulice su izmamile veliki broj šetača, ali na sunce su nakon Niša "izašle" visibabe i u Čačku. Stanovnike naselja Atenica ovog jutra probudio je neobičan rascvetani prozor, kao da je proleće, a ne kalendarski zima i to u punom jeku.

- Navikli smo da ih viđamo u martu mesecu kada nagoveštavaju proleće, međutim ovo nas je sada ostavilo u čudu. Da usred januara, kada očekujemo pahulje snega, visibabe porastu iz zemlje, i to ne samo u mom dvorištu već u čitavoj Atenici, ima ih u uzobilju. Zbog ovih prolećnih temperatura verovatno se i priroda zbunila - rekla je za RINU Ana Biočanin iz Čačka.

Ovi prvi vesnici proleća obradovali su Čačane, ali ipak sa sobom su doneli i jedan problem svim ljudima koji muku muče sa alergijama.

- Samo je decembar mesec vreme kada mogu da odmaram od alergija. Ali, evo sada i u jeku zime su temperature prolećne pa su se svi simptomi alergije pojavili znatno ranije - dodala je Ana.

Ova višegodišnja zeljasta biljka, pojavi se najčešće krajem februara i početkom marta, ove godine je znatno poranila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Pulicer

05.01.2023 00:11

Naučite značenje reči "najezda".