NEKA TE ANĐELI ČUVAJU: Zbog jezive tragedije proglašeni dani žalosti u Vladičinom Hanu - cela Srbija tuguje za dečakom koji je preminuo!

Autor:

Vesti

28.12.2022

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik opštineVladičin Han porodici preminulog dečaka upućuje najiskrenije izraze saučešća.

NEKA TE ANĐELI ČUVAJU: Zbog jezive tragedije proglašeni dani žalosti u Vladičinom Hanu - cela Srbija tuguje za dečakom koji je preminuo!

Foto: Shutterstock, ST/D. Kadic

Hitna pomoć u vrtiću

Povodom nesrećnog slučaja koji se dogodio u Predškolskoj ustanovi "Pčelica" u Vladičinom Hanu, predsednik opštine Goran Mladenović je proglasio za dane žalosti 29. i 30. decembar.

Predsednik opštine Goran Mladenović porodici preminulog dečaka upućuje najiskrenije izraze saučešća kao čovek, kao otac i kao sugrađanin.

- Večnaja pamjat i neka te anđeli čuvaju - kaže Mladenović, piše Informer.

Da podsetimo, u utorak pre podne u vrtiću “Čarolija”, četvorogodišnji D.D. progutao je čvrst predmet, najverovatnije žir sa jelke, nakon čega je nastupilo gušenje.

Dečak je progutao žir u vrtiću, nakon čega je kolima Hitne pomoći najpre prebačen u ZC Surdulica, a odatle u Klinički centar u Nišu.

Uprkos naporima lekara da ga spasu, i uprkos tome što je žir izvađen, dete je noćas preminulo.

Prema potvrdi tužilaštva, događaj se desio u ponedeljak pre podne, ali svi detalji se još utvrđuju.

Hitna pomoć je odmah reagovala, a dečak je zbrinut u KC Niš, gde je i operisan. 

- Dečak (4) u popodnevnim satima je primljeno u UKC Niš u veoma teškom opštem stanju sa znacima teškog oštećenja moždane funkcije. U UKC-u je izvađen strani predmet iz disajnih puteva ali to nažalost nije promenilo stanje pacijenta. Uprkos svim preduzetim merama više medicinskih timova UKC, nažalost noćas je došlo do letalnog ishoda - rečeno je u UKC Niš.

Opštinsko javno Tužilaštvo u Vladičinom Hanu naložena je obdukcija četvorogodišnjeg dečaka.

Ostali detalji ovog događaja još se utvrđuju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading