VASIĆ: POKRENUTA ISTRAGA O CURENJU AMONIJAKA - Razmatra se ukidanje prekida rada vrtića i škola

Autor:

Vesti

27.12.2022

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokrenuta je istraga.

VASIĆ: POKRENUTA ISTRAGA O CURENJU AMONIJAKA - Razmatra se ukidanje prekida rada vrtića i škola

Foto: Tanjug

Danas je u Pirotu održana sednica Kriznog štaba zbog izlivanja amonijaka. Nakon sednice gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović obratili su se medijima. 

Vasić izjavio je danas da je u tom gradu i dalje na snazi vanredna situacija zbog izlivanja amonijaka, ali da je situacija dobra i pod kontrolom. On je dodao da je za akcident odgovoran transporter, a tužilaštvo je pokrenulo istragu:

- Imali smo izveštaj merenja kvaliteta vode i vazduha. Svi rezultati su više nego dobri i to je zaista dobra vest. Postoji i veb stranica na kojoj građani mogu da prate merenje vazduha adresa je pirot.kosava.net, tu mogu da se vide i PM čestice, ali i rezultate amonijaka u vazduhu. 100 mg je granica,a trenutno je 18, što je veoma dobro.

On je dodao da će u toku dana biti donesena odluka o tome da li se ukida prekid rada vrtića i škola, nakon zvaničnih izveštaja Agencije za zaštitu životne sredine i Instituta Batut, piše Telegraf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading