PAŠALIĆ: Solidarnost ključna u zaštiti ljudskih prava!

Autor:

Vesti

10.12.2022

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaštitnik građana Zoran Pašalić ocenio je danas povodom Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. decembra da najveće dostignuće u oblasti ljudskih prava predstavlja svest da pored prava koja svako traži za sebe treba da postoji i potreba da se pomogne svima čija su prava ugrožena.

PAŠALIĆ: Solidarnost ključna u zaštiti ljudskih prava!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Zoran Pašalić

- Ključna reč je solidarnost, tačnije uzajamna podrška i potreba da se pomogne drugome. Solidarnost predstavlja tradiciju ljudi sa ovih prostora, što se pokazalo u najkritičnijim situacijama, čak i u novijoj istoriji - izjavio je Pašalić.

Pašalić je rekao da solidarnost podrazumeva poštovanje prava svake osobe i osnaživanje njenih potencijala kroz podršku i pomoć i podsetio na važnosti dobrobiti svakog čoveka jer smo svi na brojne načine povezani, posebno u kriznim vremenima.

- Svakoga dana treba da imamo na umu da svaki naš sugrađanin, komšija ili kolega, svaki čovek ima ista ona prava koja sebi priznajemo. Ta prava svi mi pojedinačno treba da poštujemo ali i da ih štitimo i pomognemo u slučajevima kada su neka od njih ugrožena - naveo je Pašalić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading