MINISTAR VESIĆ ČESTITAO ŽELEZNIČKU NOVU GODINU!

Autor:

Vesti

10.12.2022

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Na srpskim prugama, sutra stupa na snagu novi železnički red vožnje a taj dan železničari obeležavaju kao Železničku Novu godinu.

MINISTAR VESIĆ ČESTITAO ŽELEZNIČKU NOVU GODINU!

Foto: YouTube/Printscreen

- Čestitam svim zaposlenima u železničkom sektoru Srbije Železničku Novu godinu koju će obeležiti veliki investicioni projekti izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture - poručio je miinistar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

Pored ostalog, u novom redu vožnje je nastavak izgradnje brze pruge između Novog Sada i Subotice dok između Beograda i Niša započinje izgradnja brze pruge, što predstavlja za novu eru srpskih železnica.

- Nakon decenija i decenija praznih priča i obećanja koje ne ne znam ko sve nije davao krećemo sa izmeštanjem pruge iz centra Niša i modernizacijom deonice ka Dimitrovgradu, a dalje gradimo i prugu između Niše i Brestovca - naveo je Vesić.

Po novom železničkom redu vožnje, na prugama "Infrastrukture železnice Srbije" biće 384 voza u putničkom saobraćaju, dok je u robnom transportu predviđeno ukupno 2.818 trasa za teretne vozove. 

U putničkom saobraćaju "Srbija Voz" je jedini prevoznik, do je u teretnom saobraćaju transportno tržište liberalizovano i u novom redu vožnje je čak 17 operatera, od kojih je samo "Srbija Kargo" u državnom vlasništvu, podsetio je Vesić.

U narednom periodu Ministarstvo će posvetiti posebnu pažnju železničkim preduzećima, što se posebno odnosi na Srbija Kargo koji je na tržištu. Ova preduzeća, pre svega Srbija Kargo, moraju i mogu bolje da posluju i tako odgovore na milijarde evra koje naša zemlja ulaže u železnicu, rekao je Vesić.

Ministar je naglasio da je bezbednost železničkog saobraćaja i u novom redu najznačajniji zadatak svih kompanija u železničkom sektoru.

- Naravno, svi železničari svojim profesionalnim, odgovornim i posvećenim radom daju svoj puni doprinos ne samo uspešnoj realizaciji novog reda vožnje, već i ostvarivanju svih postavljenih poslovnih zadataka i ciljeva - poručio je ministar.

Tradicionalno, noć prelaska na novi red vožnje, železničari obeležavaju kao svoju Novu godinu.

- Železničkim kompanijama u Srbiji želim uspešan prelazak na novi red vožnje, a svim zaposlenima u železničkom sektoru ujedno čestitam Železničku novu godinu - poručio je ministar Vesić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (1)

Loading
Nova Varos

10.12.2022 11:40

Cestitam od srca. Srecno putovanje.Zivela Srbija!