Strašni prizori u Velikoj Hoči, ROSU pod punom opremom asistira ispred kuće Petrovića: IZGURALI MEŠTANE (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.12.2022

16:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinici samoproglašenog Kosova, u saradnji sa kosovskom policijom, počeli su danas u Velikoj Hoči pretakanje vina iz vinarije Petrović u cisterne, odnosno plenidbu oko 42 tone vina i rakije.

Strašni prizori u Velikoj Hoči, ROSU pod punom opremom asistira ispred kuće Petrovića: IZGURALI MEŠTANE (VIDEO)

Foto: Kosovo online/Youtube printscreen

Ispred kuće Petrovića u Velikoj Hoči okupili su se meštani, a sin vlasnika - Milan Petrović sišao je sa krova odakle je jutros pretio da će skočiti u znak protesta.

Meštanin Velike Hoče Bojan Nakalamić potvrdio je da je u toku pretakanje vina iz vinarije u cisternu.

- Ispred kuće Petrovića je prisutan manji broj meštana, kao nemi posmatrači, pošto pretakanje obezbeđuje znatan broj kosovskih policajaca - rekao je Nakalamić.

On kaže da meštani Velike Hoče ne žele bilo kakve sukobe, niti su svojim mirnim okupljanjem ugrozili ijedno službeno lice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković rekao je da je izjavio je da je današnjom, kako je rekao, sinhronizovanom akcijom Prištine i kosovske policije Aljbin Kurti još jednom pokazao svoje "srbomrzačko lice" i da "banditskim metodama" želi da protera srpski narod sa svojih vekovih ognjišta.

To se, rekao je Petković za Tanjug, danas videlo u Velikoj Hoči, južno od Ibra, ali i u Leposaviću, severno od Ibra gde je, kako je naveo, Rosu policija napala i vršila teror nad srpskim narodom na KiM.

Kako je rekao, dok su u Velikoj Hoči vršili bukvalno napad i teror nad porodicom Petrović koja proizvodi vino, za to vreme Rosu policija je maltretirala decu u vrtiću u Leposaviću s obzirom na to da je, kako je dodao, pod oklopnim vozilima i ratnim naoružanjem Rosu policija upala u taj vrtić u vreme dok su deca spavala.

- Kako se osećaju roditelji te dece samo kada pomisle da su specijalci Rosu, Kurtijeva policija da je bila na vratima vrtića, a tamo su spavale i bebe i dečica od godinu i po dana, dve godine? - upitao je Petković.

Istakao je da je ovakvo ponašanje Kurtija apsolutno neprihvatljivo.

- Videli ste u Velikoj Hoči šta se sve dešavalo, gde su bukvalno zavezivali i vlasnika vinarije Petrović za banderu. Kakvo je to ponašanje Aljbina Kurtija? Šta on želi time da učini srpskom narodu? Naravno, on time želi da protera srpski narod sa prostora KiM - rekao je Petković i dodao:

- Super majstore. Prosuo si u vino i rakiju. Super majstore, pogazio si hleb koji jedu Srbi na KiM. Želiš da proteraš srpski narod sa KiM. Je l' to ta tvoja demokratija koju prosipaš svuda po svetu?

Petković je istakao da srpski narod više neće da trpi "zulum" Kurtija, da nam upadaju u vrtiće, prosipaju vino i rakiju, upadaju u kuće domaćina, da se ponašaju na bezobziran način.

- Neće narod to više da trpi i jednostavno medjunarodna zajednica mora već jednom da preduzme neophodne korake kako bi se zaustavilo ovo ludilo Aljbina Kurtija - zaključio je Petković.

U Velikoj Hodži od juče je napeto. Petrovići i meštani proveli su noć stražareći ispred kuće, pošto su od juče ujutru na ulazu u dvorište ove porodice raspoređeni pripadnici kosovske carine, poreske uprave i policije.

Carinska služba samoproglašenog Kosova donela je odluku o plenidbi 42 tone vina i rakije u vlasništvu jedne od najstarijih velikohočanskih srpskih porodica - Petrović koja se tradicionalno bavi proizvodnjom vina i rakija od grožđa.

Iz carinske službe samoproglašenog Kosova saopšteno je da je odluka donesena nako što je, tokom rutinske kontrole u jednoj prodavnici u vlasništvu Srbina u Velikoj Hoči otkriveno "da se alkoholna pića prodaju neovlašćeno".

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Željko

08.12.2022 18:55

Valjda je kosovska carina navela razlog zašto Petroviću oduzimaju vino i rakiju. Zašto to ne navodite? Petrović kaže da je razlog to što je on etiketirao svoje vino i rakiju, ali kako on kaže za osobne potrebe, a ne za prodaju. Kako u samom naslovu navodite radi se o 42 tone vina i rakije. Sve je to za osobne potrebe? Pa tko je normalan da ovo smatra argumentom. Dakle radi se samo o provođenju zakona.

Ratko

09.12.2022 06:24

Kao SS - ovci u drugom Svetskom ratu. Okupatori koji maltretiraju neduzne ljude i sve pod prisilom. Ovakvih stvari smo se nagledali kroz istoriju. Najadniji od svih je lik koji sve snima mobilnim telefonom - uzeo bi mu ga i razbio od pod. Oxtail sta je tu je. Losi ljudi sa losim namerama.