NI KOD DEDE NEMA ZA DŽABE! Cene iznajmljivanja otišle u nebesa: KOŠTAJU VIŠE OD SAMOG POKLONA!

Autor:

Vesti

13.12.2022

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene iznajmljivanja Deda Mrazeva otišle u nebo.

NI KOD DEDE NEMA ZA DŽABE! Cene iznajmljivanja otišle u nebesa: KOŠTAJU VIŠE OD SAMOG POKLONA!

Foto: pixabay.com

Ukoliko ste planirali da ove godine svoje dete obradujete tako što ćete unajmiti Deda Mraza da mu preda novogodišnji poklon, znajte da će morati debelo da "odrešite kesu" i tu uslugu platite i više od samog poklona.

Naime, usluga iznajmljivanje "bradatog dede", koji će vam zakucati na vrata sa džakom punim poklona na leđima, ove godine je bar 50 odsto skuplja u odnosu na prošlu i višestruko veća u odnosu na one prethodne godine.

Mada cena iznajmljivanja Deda Mrazova, kao uostalom i pred svaku novu godinu, varira od datuma i termina, morate da znate da najjeftinija varijanta, koja podrazumeva dolazak Deda Mraza na vrata sa poklonom za vaše dete košta ove godine 4.500 dinara i to ako se pojavi pre 30. decembra. Ukoliko je u pitanju više dece, ova usluga može da vas košta i do 35.000 dinara.

Cena drastično skače ukoliko dete želite da obradujete baš u ponoć i za to ćete morati da izdvojite, samo za jednog mališana i do 13.500 dinara.

Republika

Foto: pixabay.com

Deda Mraz, Ilustracija

 

Ako se uzme u obzir činjenica, da je prethodnih godina, izuzimajući prošlu kad su Deda Mrazovi prvi put povećali cene, iznajmljivanje Deda bilo simbolično i kretalo se od 1000 do 3.000 dinara u zavisnosti od termina i broja dece, jasno je da će veliki broj roditelja sada morati kod Kineza po odelo i bradu Deda Mraza kako deci ne bi razbili ideal o novogodišnjoj čaroliji.

Ivana iz jedne beogradske agencije za iznajmljivanje Deda Mrazova, koja posluje već 29 godina, kaže da im jasno da je iznajmljivanje Deda Mraza ove godine drastično poskupelo i da će malo ko moći da ga plati, ali i da Deda Mrazovi moraju od nečega da žive.

- Naravno da je interesovanje manje nego prethodnih godina i to osetno manje. Ali, vi morate da znate, kao i ostali ljudi, da je nama sada gorivo duplo skuplje nego prošle godine, a da Deda Mrazovi po ceo dan kruže sa jednog kraja Beograda na drugi. Sa druge strane, pogledajte cene prošle godine ili pretprošle u ovo vreme i sada. Jednostavno, ne isplati se više ljudima i prosto neće da rade za sitninu, pogotovo što je ovo sezonski posao - priča Ivana i dodaje:

- Ja znam da deca ne znaju šta je skupoća i inflacija, ali drugačije ne može da se posluje.

Istog je stava i gospođa koja se javila na broj jedne novosadske agencije.

- Slobodnih termina za iznajljivanje Deda Mraza ima još i ne sećam se kad smo ih imali slobodnih u ovo vreme prethodnih godina. Ali, prosto i cenu Deda Mrazova diktora opšte stanje u zemlji, pa kako sve oko nas poskupljuje morali smo i mi da dižemo cenu kako bismo mogli da opstanemo - rekla nam je žena koja je želela da ostane anonimna.

Cene do 30. decembra 2022. godine

- Do petoro dece – 6.300 RSD
- Od petoro do petnaestoro dece – 9.900 RSD
- Od petnaestoro do tridesetoro dece – 18.000 RSD
- Od tridesetoro do pedesetoro dece – 35.000 RSD
- Preko 50-oro dece - dogovor

Cene za 30. i 31. decembar 2022. godine

- Do 11 časova – 5.500 RSD
- Od 11:30h do 19:00h – 7.800 RSD
- Od 19:30h do 22:30h – 12.000 RSD
- Od 23:00h – 13.500 RSD
- Cena dolaska Deda Mraza u vašoj firmi do 15-oro dece – dogovor

Cena dolaska Deda Mraza za 01. januar 2023. godine - 7.000 RSD na teritoriji šireg centa Beograda.

Cena dolaska Deda Mraza za 02. i 03. januar 2023. godine - 5.900 RSD na teritoriji šireg centa Beograda.

Bonus video:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading