MALA SOFIJA IZGUBILA POSLEDNJU BITKU: Devojčica (3) bolovala od leukemije - tužnu vest saopštio neutešni otac (VIDEO)

Autor:

Vesti

01.12.2022

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Sofija je izgubila poslednju bitku i nije više sa nama - saopštio je otac devojčice.

MALA SOFIJA IZGUBILA POSLEDNJU BITKU: Devojčica (3) bolovala od leukemije - tužnu vest saopštio neutešni otac (VIDEO)

Foto: printscreen/Budi human

Preminula Sofija Karadžić

Trogodišnja devojčica Sofija Karadžić, koja je bolovala od leukemije, izgubila je najtežu bitku. Ovu tužnu vest putem video poruke saopštio je Sofijin otac Marko Karadžić.

- Sofija je izgubila poslednju bitku i nije više sa nama. Suzana i ja verujemo da je ona sada u Božijoj milosti i da je miluje njegova ruka. Odmoriće se. Hvala vam na svemu što ste učinili za nju, puno ste nam pomogli - rekao je neutešni Marko kroz suze.

Sofija je bila veselo i zdravo dete do novembra 2020. godine. Roditelji su je zbog problema sa jetrom odveli na pregled.

Tada je imala 17 meseci. Imala je žute beonjače. Doktorka je mami rekla da nema potrebe da "diže frku" jer je u pitanju žutica. Međutim, i pre nego što je stigao kući, Marka, Sofijinog tatu, doktorka je zvala da se pod hitno vrati da uzme uput za Institut za majku i dete.

 

 

Kroz nekoliko dana joj je dijagnostikovana leukemija, C91.0 leukaemia lymphoblastica acuta. Sofija je bila na hemioterapiji sedam meseci nakon čega je dalje lečenje nastavljeno od kuće uz redovne kontrole i nadu da se bolest nikada neće vratiti.

Početkom septembra 2022. godine leukemija se vratila i za Sofiju su hemioterapija i transplantacija koštane srži bile jedini lek i nada za njen život. Bilo joj je potrebno lečenje u inostranstvu za šta je Srbija skupljala novac.

Nažalost, bolest je bila jača od ove hrabre devojčice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading