Zaštita dece i omladine na internetu, jedan od prioriteta M:tel

Autor:

Vesti

23.11.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novembar je mesec u kojem se obeležava Međunarodni dan dečijih prava, a jedno od osnovnih dečijih prava je i pravo na zaštitu od bilo koje vrste nasilja.

Zaštita dece i omladine na internetu, jedan od prioriteta M:tel

Foto: Mtel BiH

S tim u vezi, i ove godine, m:tel je u okviru projekta „Bezbednost dece na internetu“, podržao akciju bezbednog korišćenja interneta kod dece i omladine, koju sprovodi Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Web sajt www.djecanainternetu.com nudi sadržaje prilagođene deci, roditeljima i nastavnicima, kao i kompletnoj zajednici kod koje se podstiče i afirmiše pravilna upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija. Cilj je, između ostalog, probuditi svest dece i omladine, roditelja i svih korisnika interneta o opasnostima koje vrebaju u onlajn svetu.

Sajt obrađuje i temu nasilja na internetu, te ukazuje na potrebu stalne i preventivne edukacije, kao glavnog koraka u zaštiti dece na internetu i digitalnim platformama, kroz istraživanja, naučne analize i statističke podatke.

Kompanija m:tel, takođe, u svojoj poslovnoj politici posebnu pažnju posvećuje bezbednosti dece na internetu.

Između ostalog, m:tel je u okviru svoje ponude IPTV-ja svim korisnicima potpuno besplatno ponudio i funkcionalnost – Dečija TV.

Dečija TV obezbeđuje posebno odabrane sadržaje primerene uzrastu dece, mogućnost ograničenja vremena koje roditelj odredi za provođenje dece ispred TV ekrana i poseban PIN kod za ulazak, odnosno izlazak iz okruženja Dečije TV.

Koristi li se pametno i bezbedno, internet deci i omladini može poslužiti kao izvanredno sredstvo komuniciranja i učenja, zajednička je poruka m:tel-a i Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading