UPALJEN CRVENI METEOALARM! Srbiju čeka ozbiljno nevreme! POSEBNO UPOZORENJE IZDATO ZA BEOGRAD!

Autor:

Vesti

21.11.2022

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) objavio je dva meteorološka upozorenja na olujnu i orkansku košavu za utorak 22. novembar.

UPALJEN CRVENI METEOALARM! Srbiju čeka ozbiljno nevreme! POSEBNO UPOZORENJE IZDATO ZA BEOGRAD!

Foto: Tanjug/TANJA VALIČ

Prvo se odnosi na područje Srbije, drugo za Beograd.

- Sutra na planinama, zatim u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvaće jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine, preko 28 m/s. Vetar će u sredu ujutro i pre podne biti u slabljenju – navode u RHMZ.

Kada je Beograd u pitanju, meteorolozi upozoravaju da će u prestonici 22. novembra duvati jak i olujni jugoistočni vetar, koji će u sredu ujutru biti u postepenom slabljenju.

Prema meteoalarmu RHMZ-a, crveni meteoalarm, kojim je označen Banat, znači da vreme može biti veoma opasno.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi – glasi objašnjenje crvenog meteoalarma.

Opasne vremenske prilike zbog jakog vetra biće i u Pomoravlju, i za to područje je na snazi narandžasti meteoalarm, dok je u Bačkoj, Sremu, Beogradu, Šumadiji i jugozapadnoj Srbiji vreme potencijalno opasno, i na snazi je žuti alarm.

Padavina, odnosno kiše i pljuskova, neće biti u utorak, ali već u sredu u pojedinim delovima zemlje i gradovima su mogući, recimo, u Novom Sadu.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading