NAJMASOVNIJA PREVARA U SRBIJI! Tipovali starije ljude i kupovali stoku od njih, heroj-baka ih raskrinkala!

Autor:

Vesti

19.11.2022

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najmasovnija prevara, u kojoj je na desetine ljudi oštećeno, dogodila se pre par godina na teritoriji Timočke krajine, a svi prevareni bili su stariji od 60 godina.

NAJMASOVNIJA PREVARA U SRBIJI! Tipovali starije ljude i kupovali stoku od njih, heroj-baka ih raskrinkala!

Foto: pexels.com

Dvojica prevaranta iz okoline Niša dugo su smišljali kako da se na brzinu obogate. I u tome bi uspeli da ih nije raskrinkala vremešna baka Jana, koja je imala perfektno pamćenje...

- Prevaranti su zaista imali odličnu ideju, bili su maštoviti a uz to odlični glumci. Naime, oni su se dosetili da preko interneta kupe vrlo jeftino mnogo novčanica od po 5.000 dinara, sa likom Ive Andrića, one koje su štampane davne 1992.godine. Zatim su odabrali lokaciju – Timočku krajinu. Putovali su po selima i vašarima i vrebali što starije ljude od kojih bi kupovali prasad, krave, jagnjad, ovce, koze... Plačali su im "Andrićima", a vremešni seljaci prevaru bi videli tek kada bi za taj novac pokušali nešto da kupe, često i danima kasnije od prevare koja ih je snašla, i tek tada sve prijavljivali policiji – saznali smo tada od nadležnih.

Republika

Foto: Profimedia

Ilustracija

Prevaranti su kupovali isključivo stoku koju bi uglavnom istog dana prodavali za pravi novac. Nikada nisu ništa drugo platili nevažećim novcem, a jedino su kupovali od vremešnih seljaka. Na vašarima su stajali na ulazu u stočnu pijacu da bi na vreme presretali ciljnu grupu, seljake koji su baš bili u godinama.

I tako, dvojica nakupaca je kupila i za pravi novac preprodala na desetine i desetine domaćih životinja. To je trajalo skoro celo leto, a ovim putem su zaradili ogromnu sumu. Kako nema ‘savršenog zločina’, policija je na kraju uhapsila prevarante, i to zahvaljujući odličnom pamćenju jedne bake koja je zapamtila registraciju njihovog automobila.

Policija je tada uhapsila S.S. (29) i N.M. (41), obojica iz sela Merošine kod Niša. Uprkos skoro savršenom planu, dvojica prevaranata su „pali“ kada su ojadili Janu Bujić iz sela Mali Izvor kod Boljevca.

Republika

Foto: Photo by Jeremy Wong on Unsplash

Ilustracija

Tada je ova baka ispričala:

- U Boljevcu je bio vašar, a sve se odigralo baš kako ću da ispričam. Moj muž Ilija (81) i ja smo krenuli na vašar u Boljevac i povezli dva jagnjeta da ih prodamo. Pred stočnom pijacom zaustavila su nas dvojica nakupaca. Moj muž sišao je s traktora i tražio im je 25.000 dinara za oba jagnjeta, a oni su se cenkali. Tek kada su videli da moj Ilija neće da snizi cenu, doneli su pare, i to sve "petohiljadarke". Pokazala bih vam, ali su sve novčanice uzeli policajci – kazivala je baka Jana.

Njen muž Ilija je uzeo novac i počeo da broji. Tada je video da su mu greškom umesto pet dali šest novčanica od po 5.000 dinara. I tada je ovaj pošten čovek prevarantima vratio jednog "Andrića"!

Republika

Foto: pixabay.com

Ovce

- Čula sam da je moj Ilija rekao da su mu malo čudne ove pare, ali je ipak uzeo novac. Prevaranti su natovarili jagnjad u "pikap", ali sam zapamtila registraciju! Kako i zašto sam im pogledala registraciju, i kako sam je zapamtila, ni sama sada ne znam da objasnim – kazala je tada baka Jana.

Nakon prodaje, ovaj vremešni bračni par je nastavio ka vašaru. Hteli su da kupe zatvarač za motornu tester. Kada su izvadili one "Andriće", prodavac im je kazao da taj novac ne važi skoro trideset godina. Prevareni baka i deka su odmah otišli u policiju, sve prijavili, baka Jana je kazala broj registarskih tablica, i prevaranti su ubrzo uhapšeni zahvaljujući odličnom pamćenju jedne bake, prenosi Kurir.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading