PODGORIČANIN PAO ZBOG UTAJE POREZA: Ojadio Srbiju za preko 31.500.000 DINARA!

Autor:

Hronika

17.11.2022

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

PODGORIČANIN PAO ZBOG UTAJE POREZA: Ojadio Srbiju za preko 31.500.000 DINARA!

Foto: Tanjug/ HINA/ ZVONKO KUCELIN

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Prijepolju, u saradnji sa Poreskom policijom - Odsekom Užice i Osnovnim javnim tužilaštvom u Prijepolju, uhapsili su M. L. (1972) iz Podgorice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreski kredit i poreska prevara u vezi sa porezom na dodatnu vrednost.

- Sumnja se da je on, kao odgovorno lice privrednog društva koje se bavi prevozom robe u drumskom saobraćaju, od 2019. do 2021. godine, pribavio 1.160 fiktivnih računa za kupovinu goriva na osnovu kojih je uvećavao troškove kako bi umanjio porez na dobit pravnih lica, kao i da je za te iste račune zahtevao povraćaj PDV - potvrđeno za RINU u MUP-u.

Na ovaj način je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije za više od 31.500.000 dinara.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading