TAJNA JOVANKE BROZ: Čuvenu punđu nikada nije menjala, evo i zašto!

Autor:

Vesti

18.11.2022

23:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žena od stila.

TAJNA JOVANKE BROZ: Čuvenu punđu nikada nije menjala, evo i zašto!

Foto: youtube/YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani

Jovanka Broz, supruga doživotnog predsednika Jugoslavije Josipa Broza Tita, ostala je prepoznatljiva po svom stilu odevanja, ali najviše po čuvenoj punđi koju je nosila od svog prvog pojavljivanja u javnosti, pa do kraja svog života 20. oktobra 2013.

Iako su o njenom oblačenju brinuli brojni domaći i svetski kreatori, Jovanka je jedino odbijala da promeni frizuru. Razlog tako rigoroznom stavu otkrila je jednom prilikom i njena lična krojačica Žuži Jelinek.

 

 

- Imala sam jednog šnajdera Dragana. On se u nju zaljubio. Ona je bila tako prekrasna do struka, imala je prekrasna prsa, zube. Nju je bilo milina gledati. Ja sam joj jedino zamerila što je uvek imala istu frizuru. Jednom prilikom sam joj rekla: “Drugarice Jovanka, molim vas promenite frizuru, mi žene se moramo stalno menjati, jer muškarci vole da smo svaki čas drugačije.” A onda je ona viknula: “Ne! Ja imam moju frizuru na koju sam navikla i neka se muškarci na mene naviknu”. Titu je bilo jako stalo da ona bude lepa i uvek mi je govorio da za nju šijem najbolje što umem - rekla je jednom prilikom Žuži.

 

 

Jovanka Broz bila je jedna od žena koje su obeležile prošli vek srpske visoke mode i elegancije. Striktno je vodila računa o tome da u svakoj situaciji bude primereno obučena. Recimo, kada je sa suprugom putovala na Daleki istok, nije smela da spakuje nijednu ljubičastu haljinu jer je u Japanu ovo carska boja i može da je nosi samo carica, piše Pink.rs.

 

 

Jovanka je imala odlično držanje i bila je majstor detalja. Ona je sa pratiljama stranih državnika pila čaj, odlazila u muzeje i na dobrotvorne priredbe. U svakom trenutku odavala je utisak dame od stila. Od Indijaca je često dobijala i materijale za pravljenje sarija protkane zlatom od kojih joj je Aleksandar Joksimović, najpoznatiji srpski kreator tog vremena, šio haljine zapadnjačkog kroja.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vidoje

19.11.2022 00:33

Umislila svinja da joj pristaje sedlo....