PRESEK STANJA: Zaraženo više od 650 ljudi, preminulo šest pacijenata!

Autor:

Vesti

17.11.2022

20:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji.

PRESEK STANJA: Zaraženo više od 650 ljudi, preminulo šest pacijenata!

Foto: Republika.rs, Pixabay

Koronavirus presek stanja

Koronavirus u poslednjih 24 sata potvrđen je kod 674 osobe, a istovremeno je od posledica ove bolesti preminulo je šest pacijenata.

Testirana je 9.861 osoba.

Pomoću respiratora diše 19 pacijenata.

Da podsetimo, koronavirus je juče potvrđen kod 705 osoba, a istovremeno su od posledica ove bolesti preminula dva pacijenta. Testirane su 10.693 osobe. Pomoću respiratora su disale 22 osobe.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija, vakcina

Srbija je registrovala najnoviju, bivalentnu vakcinu protiv kovida 19, koja sadrži originalni vuhanski soj virusa i omikron. Time ćemo praktično uvesti petu dozu vakcine protiv kovida.

Prof. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti UKC Srbije kaže  da je registrovana najnovija vakcina protiv kovida 19.

- Registrovali smo jednu bivalentnu vakcinu protiv kovida 1, koja je i protiv omikron soja, i to protiv podvarijanti BA.1 i BA2. Ne znam kada će da stigne u Srbiju, zavisi od toga kada će je proizvođač, čije ime neću da navodim i reklamiram, dostaviti tržištu, kada će sklopiti ugovor sa RFZO, odnosno sa Ministarstvom zdravlja - kaže prof. Stevanović i navodi da je uključen u postupak pripreme, a da je sada na delu pitanje tehničkog dela dogovora, koji nije na njemu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija, vakcina

On navodi i da vakcine koje su nam trenutno na raspolaganju same pružaju dovoljnu zaštitu i treba ih iskoristiti a ne odlagati vakcinaciju i čekati da nam stigne nešto novo, još bolje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading