ČUDA NA GROBU, MOLITVE DONOSE POROD I ODNOSE NAJTEŽE BOLJKE: Rukometašica Stana Vuković u 50. godini dobila sina

Autor: M.J. - M.Ž.

Vesti

15.11.2022

06:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proslavljena rukometašica Stana Vuković za svaki praznik palila sveće, molila se i u 50. godini dobila sina.

ČUDA NA GROBU, MOLITVE DONOSE POROD I ODNOSE NAJTEŽE BOLJKE: Rukometašica Stana Vuković u 50. godini dobila sina

Foto: Privatna arhiva

Patrijarh Pavle je čudesno izlečen 1946. u Manastiru Vujan, moleći se na grobu nepoznatog monaha svetogorca, za koga je narod govorio da ima velike moći. Mnogo decenija kasnije, poput tog monaha, patrijarh i posle upokojenja isceljuje i štiti nevoljnike koji dolaze na njegov grob u Manastiru Rakovica.

Proslavljena rukometašica Stana Vuković ispričala je za Republiku da je često odlazila u Manastir Rakovica na grob patrijarha Pavla i da su joj molitve uslišene: postala je majka u 50. godini.

POSEBNA ENERGIJA

- Odlazila sam na grob s majkom Borkom za svaki praznik, molila se i palila sveće. Donela sam na svet Nikolu, koji će u februaru napuniti pet godina. Patrijarh Pavle je bio svetac za života, i danas mu se pomolimo kad god je neki svetac. U ovom manastiru se oseća posebna energija, a moj sin, iako ne zna za ovu priču, neobično je miran čim kroči u portu. Kao da ga vodi nevidljiva ruka, dođe do groba, poljubi ga, zapali sveću. Moj primer je dokaz da čuda postoje - kaže Stana.

Foto: Vladimir Lukić

Grob Patrijarha Pavla

Ona nije jedina kojoj su na istom mestu uslišene molitve. Duhovnik Dmitar iz ovog manastira svedoči o isceljenju trogodišnje devojčice Ane, koja je bila obolela od leukemije.

- Roditelji su je doneli, imala je belu maramu jer joj je kosa skroz bila opala. Kad sam je video, nešto me steglo u grudima i grlu. Čitam molitvu i plačem, liju mi suze, jedva uspevam da izgovaram reči... Nekoliko godina kasnije, pred jednom prodavnicom na Vidikovcu, zaustavi me žena i upita me: "Da li me prepoznajete?" Ne mogu da se setim. Kaže mi gde smo se sreli i kako, a ja pitam: "Pa gde je sada Ana", a ona mi pokaže da se devojčica igra s drugarima na toboganu. Nasmejana, vesela, duge kosice - kazuje ovaj duhovnik.

NESTAO KANCER

Jednom dečaku je sa 12 godina otkriven najprogresivniji karcinom osteosarkom u potkolenici. Prema rečima njegovog oca G. M., sin je primio samo dve hemioterapije, nakon čega je prekinuo jer ih je veoma teško podnosio. Otac kaže da se svakodnevno molio za ozdravljenje sina na grobu patrijarha Pavla i nad moštima Svetog Nektarija.

- Nakon nekog vremena otišli smo u Bolonju, u Italiju, gde nam je doktor nakon pregleda rekao: "Vaše dete više nema karcinom." Niko nije mogao da veruje - svedoči otac.

Jovanka Mileusnić, koja živi nedaleko od manastira, rekla je da je jednom obišla grob patrijarha i da je još na ulazu u portu videla da grob svetli crvenom svetlošću. Njoj je bilo čudno što se svetlo vidi u toku dana, a s njom je bila i zaova, koja je to isto primetila.

- To svetlo oko groba je potrajalo nekoliko sekundi, a onda nestalo samo od sebe. Svi smo se u čudu prekrstili, a uverena sam da nam to patrijarh Pavle, kao narodu, nešto poručuje, pitanje je samo šta - ispričala je ona.

Progovorila nema deca

Duhovnik Dmitar je podsetio i na slučaj dečaka koji je već trebalo da krene u prvi razred osnovne škole, ali još nije govorio.

- Dolazio je s ocem na patrijarhov grob, čitane su mu molitve. Nije prošlo mnogo i dečak je progovorio - dodaje otac Dmitar.

Sličnom slučaju je prisustvovala i Beograđanka Jovanka R. (84):

- Majka je petogodišnjeg sina prvi put dovela ovde. Oboje su stajali pored groba dok se majka molila. Posle nekog vremena mu je rekla: "Sine, ajde polako da krenemo." U tom trenutku on izgovara svoje prve reči: "Mama, sačekaj još malo."

Mesto bolje od bolnice

Molitve patrijarhu Pavlu pomogle su i Milanki Martić iz Kneževca, koja je čak i lično poznavala patrijarha Pavla.

- Želudac mi je bio loše i pritisak, ali otkako dolazim ovde, ja sam bolje, zahvaljujući Bogu i patrijarhu Pavlu. Lekove više ne pijem. Čak mi je i levo uvo krvarilo i molitve Pavlu su pomogle. Ima dosta njih koji nisu mogli da hodaju, pa su prohodali, nerotkinje su uspele da dobiju potomstvo, ovo mesto je bolje od bolnice - ispričala je Milanka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading