DANAS SLAVIMO SVETOG APOSTOLA FILIPA: Za ozdravljenje bližnjih izgovorite ove reči

Autor:

Vesti

24.10.2022

05:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Srpska pravoslavna crkva obeležava dan svetog apostola Filipa, đakona.

DANAS SLAVIMO SVETOG APOSTOLA FILIPA: Za ozdravljenje bližnjih izgovorite ove reči

Foto: youtube.com/printscreen

Sveti apostol Filip, đakon, bio je rodom iz Kesarije Palestinske. Bio je oženjen i u braku je  dobio četiri kćeri, sve četiri obdarene od Boga darom proricanja, i sve četiri zavetovane device Hrista radi.

Kada apostoli sveti birahu đakone, tada i Filip bi izabran, pored svetog Stefana i ostalih. I služaše Filip s velikom prilježnošću ubogim i udovicama.

Kada nasta gonjenje hrišćana u Jerusalimu, apostol Filip skloni se u Samariju, i tamo propovedaše Jevanđelje i svedočaše ga čudesima mnogim izgonjenjem demona, iscelenjem bolesnih i dr.

Videći čudesa svetog apostola krsti se i čuveni Simon Volh. Krst sv. Filip i evnuha carice Kandakije. Po tom angel ga Božji trenutno i nevidljivo preneo u Azot, gde učaše i propovedaše i mnoge ka Hristu obraćaše.

Bi postavljen za episkopa u Traliji. Skonča mirno u dubokoj starosti i preseli se u radost Gospoda svoga.

Predanje kaže da će svakome biti ispunjena želja, ukoliko se iskreno i od srca obrati ovom svetitelju za pomoć. Veruje da bi valjalo obratiti mu se ovim rečima:

- Apostole, sveti Filipe, moli milostivog Boga, da oproštaj grehova podari dušama našim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading