INDIJCI VRBUJU NAŠE DEVOJKE DA BUDU MODELI! Prijave se za izbor za mis koji NE POSTOJI i moraju da plate 1.000 dolara!

Autor:

Vesti

18.10.2022

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziva prevara Indijaca koji vrbuju devojke verovatno širom sveta uzdrmala je i naše prostore.

INDIJCI VRBUJU NAŠE DEVOJKE DA BUDU MODELI! Prijave se za izbor za mis koji NE POSTOJI i moraju da plate 1.000 dolara!

Foto: Privatna arhiva

Nema devojčice koja nije želela da bude misica kada je bila mala. Publika, tijara na glavi, medijska promocija, aplauzi, lenta, sve to zvuči primamljivo. Međutim, koliko daleko ste spremne da idete kako biste ove ciljeve ostvarile?

U prevari devojaka, među kojima se našlo i nekoliko iz Srbije, učestvuje osoba ili više njih iz Indije, koji vrbuju mlade devojke željne pažnje i popularnosti i nude im učestvovanje na izboru za mis.

One lakoverne pristanu, a onda čitav cirkus počinje.

Na instagramu se predstavljaju kao Miss Elite Global i na ovoj mreži imaju 10.000 pratilaca.

Srpkinja se uvalila u dugove

Priča o devojci koja je nasela na ovu priču prvo se pojavila na društvenoj mreži Reddit. 

U objavi se navodi da su prevaranti stupili u kontakt sa koleginicom autora i ponudili joj karijeru modela i naslovnu stranu u Elle magazinu ukoliko pobedi na njihovom "konkursu". Uprkos upozorenjima, ona je, nakon toga, čitav svoj život promenila iz korena i usmerila upravo na to da postane model.

Priča postaje zanimljivija kada od takmičarki počinju da traže novac za glasove koji se kupuju u paketima kod njih. Svim kandidatkinjama javljaju da su drugo mesto i da im malo fali za pobedu. Devojke se tada zadužuju, dižu kredite, pozajmljuju novac, što nije zaobišlo ni akterku ove priče.

U nekom trenutku Instagram nalog se ugasio i prevarantima se izgubio trag.

O čemu se zapravo radi

Na pomenutoj Instagram stranici trenutno je u toku prijavljivanje za Miss Elite Global koji se, navodno, održava sledeće godine u Dubaiju.

Trenutno je, kako kažu, virtuelni editorijal u kome devojke predstavljaju svoje zemlje, a među kojima su se našle i naše, ali im je dozvoljeno da budu ispred drugih zemalja, ukoliko već postoje prijavljene kandidatkinje za njihovu državu.

Naše devojke predstavljale su i Rusiju, Italiju, Sjedinjene Američke države i druge države imale su svoje video klipove na njihovom Youtube kanalu u kojima su se predstavljale, ali je on u međuvremenu ugašen.

Dok je postojao, imao je svega 6 pratilaca i samo ovogodišnje snimke prijavljenih devojaka. 

Možete da budete model čak i ako nikada niste imali dodir sa tim

Mi smo kontaktirali sa navodnom agencijom i predstavili se kao devojka koja želi da učestvuju na izboru za mis, a oni su nam dali instrukcije.

- Kada se ovaj editorijal završi, postavićemo na našoj stranici informacije. Procedura će biti jednostavna. Poslaćemo vam aplikacioni formular koji treba da se popuni ili ćemo vas preusmeriti na direktore u vašoj zemlji. Za sada je dovoljno da nam pošaljete puno ime i prezime, visinu i težinu, zemlju i nekoliko fotografija - napisali su nam.

Na naše pitanje da li mogu da nas sada upute na direktore u Srbiji, rekli su nam da oni, ipak nemaju predstavnike u svim zemljama, ali da se kandidatkinje mogu prijaviti direktno.

- Kao i modeli, direktori se mogu prijaviti na prava na franšizu - odgovorili su.

U nastavku našeg dijaloga, rekli su i da prihvataju početnike koji bi dobili mentore.

- I početnici mogu da učestvuju, ali prethodno moraju da uvežbaju hod po modnoj pisti, predstavljanje i komunikaciju. Mi ili naši predstavnici bismo vam bili mentori. -

Takođe, istakli su i da mere nisu presudne.

Mi nemamo takve kriterijume. Model mora biti u dobroj formi. Nije važno da bude potpuno fit - kazali su.

Ipak, morate da platite!

Predstavnici navodne agencije Miss Elite Global strpljivo su odgovarali na naša pitanja, pa smo došli i do dela u kome se pominju troškovi.

Da, postojaće određeni iznos naknada koje će modeli morati da plate. Na primer, za hranu, za boravak u hotelu i sve ostale stvari vezane za izbor za 7-10 dana, kao i za avionske karte. Ukupni troškovi za model koji učestvuje će dostići otprilike 1000 dolara - obrazložili su i dodali:

Ali pobednik će dobiti oko 2000-3000 dolara novčane nagrade i druge ugovore i poklone sponzora.-

Stranica menjala naziv 4 puta

Jednostavnim proverama stranice uvideli smo da je ona osnovana u februaru 2017. godine u Indiji i da je do sada menjala naziv 4 puta, od kojih je jedno bilo u poslednjih nedelju dana.

Foto: Printscreen

 

Stranica ima okruglo 10.000 pratilaca, a uvidom u profile devojaka čije snimke postavljaju, verovatno se i i tu radi o lažnim profilima.

Foto: Printscreen

 

Prva objava na profilu bila im je pre dve nedelje od kada redovno postavljaju slike takmičarki.

Select: Nemamo nikakva saznanja

Iz Modne Agencije Select su nam rekli da ne znaju ništa o ovome.

Nemamo nikakva saznjana o bilo kakvom Elitovom konkursu. Zadnja informacija koju imamo je da posle promene vlasničke strukture od pre nekoliko godina Elit utihnuo, pa čak i da je prestao sa radom na području Srbije - navode.

Kriterijumi koje morate da ispunite da biste bile misice

Da bi jedna devojka mogla da se takmiči na prestižnom takmičenju Miss Universe mora da bude starija od 18, a mlađa od 27 godina. 

Kandidatkinje treba da budu državljanke zemlje koju predstavljaju i da na njenom tlu žive najmanje 6 meseci pre finalnog izbora uzemlji u kojoj se takmiče.

Do skoro je važilo pravilo da majke i devojke koje su udate ili razvedene ne smeju da se takmiče, ali se ovo pravilo promenilo ove godine, što se dešava prvi put u istoriji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Miss Elite Global

12.11.2022 22:50

Teks koji ste objavili je u potpunosti netacan! Devojke nisu platile apsolutno nista da bi ucestvovale! Takodje prva prica o devojci za Elle magazine nema nikakve veze sa ovom pricom. Zasto nazivate nacionalnog direktora i organizatora ,,Indijci’’ ???? Prvo se malo bolje informisite pa napisite clanak. Niko nikog nije prevario. Devojkama je objasnjeno sve o takmicenju. Ellite Model Look nema nikakve veze sa Miss Elite Global World Agencijom i zasto to uopste uporedjujete? 2 razlicita pojma, prvi vezan za izbor Top modela a drugi vezan za organizaciju izbora za Miss, sto su dve potpuno razlicite delatnosti. Devojkama niko nije rekao da je to Elitte Model Look. Pojedine nase devojke se itekako bave modelingom godinama i ucestvovale su na desetine izbora za Miss. Ove 2 devojke koje ste objavili takodje! Imaju godine karijere u svetu modelinga, bezbroj reklama, i naravno prave instagram profile . Ovde ste samo vi prevaranti. Uostalom ukucajte malo na googlu pa proverite sami. I sledeci put pre nego sto prenesete vest nekoga ko nema veze sta pise , potrudite se da se bolje informisete to vam je posao! www.marijasekulic.com Sramota je sto vi kao novinari niste informisani i ne znate nista o devojci iz vase drzave koja je uradila bezvroj kampanja, bilborda , tv reklama , muzickih spotova, sa preko 15 godina internacionalne karijere!

Takmičarka

13.11.2022 16:36

Ovaj tekst je neistinit. Ubačene su, također, teme koje nemaju ništa sa ovim takmičenjem. Niko ove godine nije plaćao nikakvo učešće, a da je to je deo ugovora s kojim je upoznat na početku, a ne nikakva prevara. 95% takmičenha u svetu traže učešće, i to je jednostavno tako, nisu pozicionirani z top 5 da dobiju sponzorstva, i to je skroz ok. Sramota je da srpska novinarka od tiliko takmičarki proziva dve cure povezane sa Srbijom, koje uz to imaju najveći background u modnom svetu od svih prijavljenih. Također, Elite naziv nema zabranu da se koristi u skupovima drugih naziva i ne vidim ništa neobično u tome. Svako ima pravo koristiti naziv firme dok god on nije zauzet od strane druge i jedan naziv nema veze sa drugim, smarate bezveze agencije po Beogradu glupim upitima. Ovaj tekst izgleda kao da ga je neko pisao u pijanom stanju od strane osobe koja logički ne zna povezati činjenice. Još jednom upotrebite naše fotografije nakon toliko proputovanih kilometara i iskustva u modelingu u priči o prevari, i poslat ćemo vas na sud. Počevši od organizatora, do učesnica izbora. Zbog vas ce Srbiju možda isključiti iz takmičenja sve naredne godine. Stvarate lošu sliku o našoj zemlji,dok sve ostale temlje mirno rade, a njihove devojke kupe lente i brendiraju se u potpunom miru i sa podrškom svih. Sramota.