UNUKA MARŠALA TITA ŠOKIRALA SVE ISTINOM O JOVANKI: Uradila je TO još pre Titove smrti!

Autor:

Vesti

14.10.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Unuka druga Tita poslednji put je videla Jovanku na dedinoj sahrani.

UNUKA MARŠALA TITA ŠOKIRALA SVE ISTINOM O JOVANKI: Uradila je TO još pre Titove smrti!

Foto: youtube/YU 0 Laki / Jugoslovenski partizani

Jovanka mi je ostala u jako lepom sećanju. Bile smo izuzetno bliske i međusobno smo se poštovale. Osećala sam nežnost i toplinu s njene strane, mogla sam da joj kažem apsolutno sve što me je tištilo. Nažalost, kasnije su se neke stvari promenile i ona je prekinula svaki kontakt s nama, ovako je za Objektiv svojevremeno ispričala Zlatica Žikelić, unuka doživotnog predsednika Savezne Federativne Republike Jugoslavije Josipa Broza Tita, prisećajući se perioda kada su ona i Maršalova poslednja supruga bile kao najbolje drugarice.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Jovanka Broz i Maršal Tito

KAO DRUGA MAJKA

Ćerka Titovog starijeg sina Žarka Broza, koga je dobio u braku s Ruskinjom Pelagijom Belousovom, otvoreno je ispričala da je Jovanku doživljavala kao majku.

- Moram da priznam da nisam bila toliko prisna s majkom koliko sam osećala povezanost s Jovankom. Poveravala sam joj se, uvek je bila tu za mene da me sasluša. Mada, šta dete u toj dobi može da muči kad smo imali sve što nam je bilo potrebno. I sa finansijske strane, ali i ljubav i pažnju od cele porodice - priseća se Zlatica.

Ipak, kako kaže naša sagovornica, Jovanka je odjednom prekinula svaki kontakt s porodicom Broz, i to pre nego što je Maršal Tito preminuo.

- Pisalo se po medijima kako smo izgubili svaki kontakt s njom kada je deda umro, međutim, istina je da nas je ona napustila dok je on još bio živ. Uprkos tome, iako to nisam očekivala od nje, pamtiću je kao nasmejanu i dobru ženu na koju sam mogla da se oslonim - ističe Zlatica.

Unuka druga Tita poslednji put je videla Jovanku Broz na dedinoj sahrani, a kasnije je o njoj saznala samo ono što bi pročitala u novinama.

- Nažalost, putevi su nam se razišli. Jednostavno, dogodile su se neke stvari na koje ja nisam mogla da utičem. U svakom slučaju, uvek će mi ostati u lepom sećanju - priča sagovornica Objektiva.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading