KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA ZBOG UBISTVA DETETA U VRŠCU

Autor:

Vesti

06.10.2022

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Zaštitnik građana je po sopstvenoj inicijativi, a na osnovu medijskih informacija da je u Vršcu otac ubio svoje maloletno dete a potom izvršio samoubistvo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

KONTROLA ZAŠTITNIKA GRAĐANA ZBOG UBISTVA DETETA U VRŠCU

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Zaštitnik građana od Pokrajinskog sekretarijata traži da u roku od 15 dana izvrši nadzor nad stručnim radom Centra za socijalni rad Vršac u ovom slučaju i da mu dostavi izveštaj o izvršenom nadzoru i dokumentaciju o postupanju.

Povodom medijskih navoda da je majka ubijenog deteta više puta prijavljivala oca deteta za porodično nasilje, Zaštitnik građana traži od MUP-a Srbije da ga u istom roku obavesti o postupanju nadležne policijske uprave u konkretnom slučaju, posebno o aktivnostima policijskih službenika u ovom slučaju. 

Zaštitnik građana od MUP-a traži i izjašnjenje da li su policijski službenici postupali u skladu sa obavezama propisanim Zakonom o sprečavanju nasilja u porodici i  Opštim i posebnim protokolom za zaštitu žena od nasilja u porodici i partnerskim odnosima.

Komentari (0)

Loading