ZBOG JEDNOG KOŠA KOMŠIJE ZAVRŠILE U POLICIJI: I da platim kaznu, on se neće zaustaviti, smetaju mu DECA!

Autor:

Vesti

27.09.2022

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan koš, odnosno obruč sa tablom, postavljen na drvetu ispred kuće u Ulici Aleksandra Berića u Novom Bečeju, doveo je do komšijskih razmirica, tolikih da su na teren izlazili policajci, komunalni inspektori, pa čak i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović.

ZBOG JEDNOG KOŠA KOMŠIJE ZAVRŠILE U POLICIJI: I da platim kaznu, on se neće zaustaviti, smetaju mu DECA!

Foto: Shutterstock

A sve je počelo kada je stanovnik pomenute ulice Aleksandar Popov na stablu ispred svoje kuće postavio koš kako bi deca imala gde da se igraju, s obzirom na to da se najbliže dečije igralište nalazi u centru Novog Bečeja.

Međutim, to je zasmetalo jednom komšiji koji je od tada počeo da se žali policiji i komunalcima na improvizovani mini košarkaški teren i dečiju graju.

Sve je kulminiralo rešenjem komunalne inspekcije Opštine Novi Bečej, koja je naložila Vladimiru Popovu da u roku od tri dana sa javne površine, odnosno sa drveta, ukloni koš. U rešenju je navedeno da će, ukoliko ne postupi po ovom nalogu, komunalni inspektor za učinjeni prekršaj izdati prekršajni nalog. Inspektor je, inače, 20. septembra izašao na teren i tom prilikom utvrdio da je Popov na stablu breze okačio obruč sa tablom.

- Odlukom o održavanju čistoće na teritoriji opštine Novi Bečej propisano je da je, u cilju održavanja čistoće, zabranjeno ostavljanje stvari, robe i materijala na javnim površinama - piše u obrazloženju rešenja koje je potpisao komunalni inspektor Đorđe Vujackov.

Novčana kazna od 25.000 dinara

Aleksandar Popov kaže za portal zrenjaninski.com da mu je rečeno da će, ukoliko ne postupi po rešenju, morati da plati novčanu kaznu u iznosu od 25.000 dinara.

- Kada bih bio siguran da ću, ako platim tu kaznu, moći da ostavim koš na drvetu, ja bih je platio. Ali, znam da se komšija kome smetaju deca ne bi zaustavio na tome. Godinama u našoj ulici nije bilo dece i sada kada smo konačno dočekali da se rađaju, nekome smeta njihova igra. Kod mene, inače, dolaze bratova deca, blizanci, jer brat zbog posla putuje u Novi Sad - ističe Popov.

Policajci češće u ulici nego u policijskoj stanici

Redakciji portala Zrenjaninski.com javila se i Aleksandrova komšinica Dijana Suvačarov, majka dvoje dece, devojčice od osam godina i bebe od četiri i po meseca.

- Deca su uskraćena za igru i zabavu u našoj ulici, jer nemamo prostora za igralište, pošto je ulica mala i uska. Aleksandar se dosetio da deci namesti mini teren za košarku, a preko puta naše kuće živi komšija, inače komunalni redar, kojem smeta dečija igra. Samo njemu, nikom drugom. Zato jedanput nedeljno zove policiju i traži da se deca sklone sa ulice. Policija kada izađe na lice mesta kaže da su to deca od osam godina i da im ne mogu zabraniti da koriste ulicu za igru kao javno dobro. Verujte mi, zbog njegovih prijava policajci su češće u našoj ulici nego u policijskoj stanici – priča Dijana Suvačarov.

Prema njenim rečima, roditelji dece su zvali komunalnu miliciju u Zrenjaninu da bi se raspitali da li lopta stvara toliku buku kojom se krše propisi. Dobili su odričan odgovor.

- Bili smo i kod predsednika opštine, koji je čak izašao i na teren da bi se upoznao sa slučajem. On je hteo da nam pomogne, ali za sada nema rešenja – naglašava Suvačarov.

Aleksandar i Dijana na kraju ističu da će, ukoliko budu primorani da skinu obruč sa tablom sa drveta, tražiti da se uklone svi takvi koševi u ulicama na području novobečejske opštine. Dodaju da ne vide razlog da njihova ulica bude izuzetak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading