RHMZ UPOZORIO: Nevreme u Srbiju stiže RANIJE, evo šta nas očekuje

Autor:

Vesti

15.09.2022

07:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čekaju nas padavine praćene gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme.

RHMZ UPOZORIO: Nevreme u Srbiju stiže RANIJE, evo šta nas očekuje

Foto: Tanjug/S. RISTIĆ

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) izdao je u 8.46 sati najnovije upozorenje na nepogode u Srbiji a po njemu one kreću već večeras a ne sutra.

- Pljuskovi i grmljavine koji se na području severne Srbije očekuju danas u drugom delu dana, a sutra u većem delu naše zemlje, lokalno će biti praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom i količinom padavina većom od 20 mm za kratko vreme. U subotu (17.09.) se grmljavinski procesi očekuju još na jugu i istoku Srbije, a u ostalim krajevima kiša, koja će uz zahlađenje i jak i olujni severozapadni vetar biti intenzivnija uveče i u noći ka nedelji (17/18.09.) - navodi se u upozorenju za Srbiju na lokalno veću količinu padavina i pojavu nepogoda sa gradom i olujnim vetrom.

Republika

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Padavine

Kako se navodi u posebnoj najavi danas će biti toplo i vetrovito uz umeren i jak zapadni i jugozapadni vetar. Maksimalna temperatura od 27 na severozapadu do 34 na istoku.

Temperatura će od sutra biti u postepenom padu, a u nedelju i početkom sledeće sedmice maksimalne vrednosti od 15 do 20.

Republika

Foto: E/Stock

Kiša

- Danas posle podne, uveče i tokom noći kiša i lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se najpre u Vojvodini, a sutra i u subotu i u ostalim krajevima sa uslovima i za obilnije padavine. U nedelju kratkotrajno razvedravanje, a početkom naredne sedmice novo naoblačenje sa padavinama - upozoravaju iz RHMZ-a.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading