MLADIĆ VIŠE NE MOŽE DA GOVORI! Zdravstveno stanje mu je alarmantno!

Autor:

Vesti

14.09.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski general Ratko Mladić u izuzetno je teškom zdravstvenom stanju u holandskoj bolnici.

MLADIĆ VIŠE NE MOŽE DA GOVORI! Zdravstveno stanje mu je alarmantno!

Foto: Tanjug/AP

Juče, dok mu je u poseti bila supruga Bosa, nije mogao više ni da govori.
Generalov sin Darko Mladić kaže za Novosti da je Ratko Mladić loše i da je sa suprugom Bosom govorio samo "da" i "ne" i odmahivao glavom:

- Sedela je kod njega u poseti dva puta po dva sata, pre i posle podne, i samo je ona pričala, a on je slušao. Nema snage više da govori. Lošije je nego u ponedeljak, kada je mogao da priča, otežano i polako, ali je pričao. Doktori su joj rekli da nemaju ništa novo da joj kažu u vezi sa njegovim stanjem i da su mu malo promenili terapiju, ali ne znamo šta - kaže Darko Mladić.

Odbrana Mladića je u ponedeljak poslala zahtev sudu u Hagu da se odobri da njega pregledaju srpski lekari - pulmolog i kardiolog, koji čekaju spremni da krenu na put, ali odgovora još nema.

Mladić je u bolnici već 11 dana i čini se da je u najlošijoj zdravstvenoj situaciji do sada. Ima upalu pluća, vodu u plućima i slabo mu radi srce. Potpuno je malaksao i izgubio snagu. Srpski specijalisti i stručnjaci koji su gledali njegove nalaze iz Haga, kako je rečeno, smatraju da su problemi sa plućima posledica preležane korone početkom avgusta i da ga lekari u Holandiji tada nisu dobro lečili.

Kad je bio zaražen koronom, nije imao problematične simptome, preboleo je bez temperature, ali očigledno mu je virus napravio probleme na plućima, s obzirom na to da se do sada nikada nije pominjalo da mu je prilikom lečenja proteklih godina bio potreban pulmolog.

Mladić je u proteklom periodu imao stalnih problema i sa srcem, česte bolove u grudima i visok krvni pritisak. Poslednjih godinu dana probleme mu je zadavala i anemija. Već nekoliko godina se bori i sa blagom demencijom, na šta su njegovi branioci ukazivali i lekarima i sudu, ali oni to nikada nisu dozvolili da se utvrdi, jer bi onda srpskog generala morali da proglase nesposobnim za suđenje, a to ni po koju cenu nisu dozvoljavali.
Snimci Mladićeve glave ukazivali su da ima brojne promene na mozgu, ali to nikada nije dato da se zvanično evidentira, dodaje list.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske u Hagu je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog optužbi da je počinio ratne zločine za vreme rata u BiH. Sve vreme od hapšenja 2011. godine nalazi se u pritvoru u Ševeningenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading