"Nemam nijedno pravo više nego vi, borim se i pomerila sam granice makar za jedan metar"! Odgovor Ane Brnabić nezadovoljnom delu LGBT populacije zbog otkazivanja šetnje! (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.09.2022

18:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić govorila je danas na Međunarodnoj konferenciji o ljudskim pravima u okviru Evroprajda u beogradskom Domu omladine.

"Nemam nijedno pravo više nego vi, borim se i pomerila sam granice makar za jedan metar"! Odgovor Ane Brnabić nezadovoljnom delu LGBT populacije zbog otkazivanja šetnje! (VIDEO)

Foto: Printskrin/Youtube/Republika TV

Ana Brnabić je na ulazu dočekalo 20-ak mlađih pripadnika LGBT zajednice, koji su izrazili svoje nezadovoljstvo odlukom MUP-a da ne odobri ni jednu šetnju koja je bila zakazana za subotu, kako šetnju u okviru Evroprajda, tako i šetnju takozvanih antiglobalista.

Ista grupa mladih, tokom obraćanja predsednice Vlade, uzvikivala je da žele prajd. Za to vreme, Brnabić je strpljivo sačekala da svaki put završe skandiranje i pokušala da im se obrati.

- Ja sam proširila granice makar za jedan metar, vi uradite isto to i biće nam svima bolje. Ali molim vas da prestanete da kritikujete stvari koje se 80% vas ne bi usudilo da uradi - rekla je između ostalog Brnabić.

Uprkos sve glasnijem skandiranju dve do tri desetine mladih iz poslednjih redova, Brnabić je sačekala da se svi umire i pokušala da im objasni da ni na koji način nije privilegovana, da nema veća prava od njih kao pripadnica LGBT zajednice i da nije jedina u Srbiji koja živi u neregistrovanoj zajednici i ima dete. 

Republika

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ana Brnabić

 

- Ja se nisam venčala i nisam u registrovanom partnerstvu. Ja ne mogu da usvojim svoje dete. Ja nisam jedina gej osoba u Srbiji koja živi u partnerstvu i koja ima dete u ovoj zemlji - rekla je premijerka.

Premijerka je nastavila da čeka pauzu u glasnom skandiranju mladih, koji su pred kraj njenog govora uzvikivali parolu “šetamo u subotu”. Ono što pripadnici LGBT zajednice u sali možda nisu čuli od buke jeste odgovor premijerke kojim je u stvari podržala one koji njen govor prekidaju.

- I niko ne može da vas spreči u tome. Niko vas ne može u tome sprečiti to je vaše osnovno ljudsko pravo - zaključila je Brnabić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

13.09.2022 19:55

Neprikosnoveno pravo, slazem se, sta je sa pravima onih 90 a verovatno i vise procenata Srbije koja je protiv setnje i paradiranja. Mislim da niko nije protiv lgbt ali jeste propagiranja necega sto je protivprirodno. Dosta vise, mislim da je misljenje vecine ogromne vecine gradjana Srbije. Pogotovu ismevajuci Crkvu, licnosti zive i mrtve koji nama nesto znace, nametanje deci odnosno obracanje itd itd sto je u planu koji sam citao i video na prosloj paradi... Preterali ste, zloupotrebili prava nema vise niti ce biti.