"Ne slažem se ama baš ni sa čim što je izrečeno na tom skupu"! Predsednik Vučić o molebanu za zaštitu braka i porodice!

Autor:

Vesti

12.09.2022

12:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, tokom odgovaranja na pitanja novinara na Brdu kod Kranja, govorio i o molebanu za svetinju braka i porodice, slogu i mir u našem narodu, koji je sinoć u Beogradu služio patrijarh Porfirije.

"Ne slažem se ama baš ni sa čim što je izrečeno na tom skupu"! Predsednik Vučić o molebanu za zaštitu braka i porodice!

Foto: Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Na pitanje šta misli o tome što je njegov otac prisustvovao molebanu, i o napadima koji su pokrenuti na njega i njegovu porodicu zbog toga, predsednik je rekao da se ne slaže sa molebanom.

- Što se tiče mog oca, ja sam stigao iz Emirata, meni je bilo važno da stignem na utakmicu, ali nisam stigao da gledam, srećom. A onda mi je neko javio da je bio tamo. Ja njega beskrajno volim, ali da li bih ja bio na tom skupu? Ne bih. I ni sa čim što je izrečeno na tom skupu nisam saglasan. I vidite da mi nije teško da to kažem. Ni sa jednom jedinom rečju, ni sa celim događajem, ama baš ni sa čim nisam saglasan - rekao je Aleksandar Vučić.

Podsećamo, juče je molebanu ispred Hrama Svetog Save prisustvovalo više od trideset hiljada građana.

Patrijarh Porfirije je u besedi nakon molitve poručio da pravoslavni hrišćani u Srbiji nikome ne nameću svoje mišljenje, ali da je za vernike neprihvatljiva LGBTQ+ ideologija.

- Znamo šta je muško, a šta je žensko. Znamo i šta je brak. Ali za nas, pravoslavne hrišćane to se podrazumeva. Tu nisu potrebna nikakva objašnjenja, pošto je Hristova reč jednostavna, upućena svakom čoveku. Ali danas smo suočeni sa talasima, sa cunamijem i najezdom mnogih novih sistema vrednosti, koji se nasilno, agresivno, ili pak mekom moći i nevidljivim radovima ispod radara, nameću sa ciljem da uruše svaki postojeći prirodni ili civilizacijski poredak. Da uspostave rekli bi obrazovani ljudi novu paradigmu. Nova pravila. U tom vrtlogu, namera je da se poruše identitetski temelji i stubovi pojedinca i zajednice. Da sve postane relativno, krhko i fluidno, kao da hoće da nam kažu da sve što smo do sada znali više odjedanput ne važi, i da smo hiljadama godina živeli pogrešno - rekao je sinoć patrijarh.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dušan

12.09.2022 13:11

Ja se slažem sa svim.