"NISAM NI POP, NI VLADIKA NITI PATRIJARH"! Žestok odgovor Vučića na provokaciju hrvatske novinarke!

Autor:

Vesti

12.09.2022

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas učestvovao na samitu Procesa Brdo-Brioni koji se održava na Brdu kod Kranja.

"NISAM NI POP, NI VLADIKA NITI PATRIJARH"! Žestok odgovor Vučića na provokaciju hrvatske novinarke!

Foto: printscreen/RTVPink

Nakon njegovog obraćanja, tokom odgovaranja na pitanja, hrvatska novinarka je upitala predsednika zašto je SPC dodelila lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju orden Svetog vladike Mardarija.

Vučić je skrenuo pažnju hrvatskoj novinarki da je Šešelj odlikovan od strane jedne eparhije Srpske pravoslavne crkve. 

- Vi svaki dan odlikujete one koji su ubijali Srbe, pravite filmove o njima, a na to nimalo niste osetljivi. Ovima vašima su okrenuli tu presudu na 3 prema 2, pa su postali junaci. To pitajte predstavnike nadležne eparhije SPC. Nisam ni pop, ni vladika, ni patrijarh, i ne pada mi na pamet da budem - istakao je predsednik Aleksandar Vučić.

On je istakao da je u Srbiji crkva veoma nezavisna u odnosu na državu, i da ne zna kako je to pitanje rešeno u Hrvatskoj.

- To su evropske vrednosti, svetske, koje su odavno uspostavljene. Ja sam vam upravo rekao šta mislim o tome. Svako od njih ima pravo da donosi odluke, a u sve to država ni na koji način nije uplitana - rekao je on, i potom dodao:

- Ja vidim da vi čeznete da dođem u Jasenovac, da bih mogao na sva pitanja da vam odgovorim, jer sam vam važniji ja nego svi gosti zajedno. Ja uživam u tome, i mnogo mi je drago kada mogu vama Hrvatima sve da objasnim. Jedva čekam da dođem da položim cvet u Jasenovcu i da vam odgovorim na sva pitanja - rekao je on.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading