Ziđin koper ulaže u srpsko obrazovanje: 100 STIPENDIJA ZA NAJBOLJE UČENIKE

Autor:

Vesti

09.09.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po sto učenika iz 11 škola svih profila, gimnazija, stručnih i tehničkih škola, iz Bora, Majdanpeka, Negotina i Kladova, u narednih osam godina dobijaće jednokratnu novčanu nagradu, za šta je kompanija izdvojila čak 560.000 dolara.

Ziđin koper ulaže u srpsko obrazovanje: 100 STIPENDIJA ZA NAJBOLJE UČENIKE

Foto: ST/N. MANDIĆ

Kompanija "Ziđin koper" ulaskom u strateško partnerstvo sa RTB Bor 2018. za četiri godine povratila je posrnulog rudarskog giganta na sigurne noge, omogućila ubrzan razvoj opština Bor i Majdanpek koje direktno zavise od rudnika, ali i pokazala društvenu odgovornost u mnogim oblastima, počev od ekologije, zdravstvene zaštite, a sada i školstva.

Naime, kineska kompanija je odlučila da najboljim srednjoškolcima Borskog okruga svake godine dodeli stipendije u iznosu od 700 dolara. 

Po sto učenika iz 11 škola svih profila, gimnazija, stručnih i tehničkih škola, iz Bora (50), Majdanpeka (20), Negotina (20), i Kladova (10) počev od ove pa u narednih osam godina dobijaće jednokratnu novčanu nagradu za šta je kompanija izdvojila čak 560.000 dolara. 

VELIKI PLANOVI

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zamenik generalnog direktora "Ziđin koper" Džejson Džang

Zamenik generalnog direktora "Ziđin koper" Džejson Džang prilikom potpisivanja ugovora o stipendiranju  sa direktorima škola naveo je da u budućnosti planiraju da uvedu stipendije i za visoko obrazovanje u oblasti kojom se bave.

- Obrazovanje je važno za razvoj zemlje i nacije kao i za zdravo odrastanje dece. Zbog toga smo posle 1,39 milijardi dolara uloženih u razvoj proizvodnje, ekologiju od ove godine ulažemo i u školstvo - naveo je drugi čovek kompanije. 

Škole će prema utvrđenim kriterijumima izabrati najbolje i poslati imena do 15. oktobra, a stipendije će biti isplaćene najkasnije do novembra. 

Načelnik borskog okruga Vladimir Stanković istakao je da je za svaku pohvalu što je kompanija rešila da nagradi učenike iz celog okruga.

LJUDI NA PRVOM MESTU

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Načelnik borskog okruga Vladimir Stanković

- Ziđin koper je nosilac privrednog i ekonomskog razvoja a ulaganjem u stipendiranje učenika pokazuju da su ljudski resursi na prvom mestu. To daje priliku učenicima koji to zaslužuju podsticaj, a njihovim vršnjacima da budu bolji i motivisaniji - kaže Stanković. 

Pored dodele novčanih nagrada, "Ziđin koper" će izraditi stipendijske sertifikate i medalje za svakog nagrađenog učenika.

Od nauke do plesa

Škole će birati najbolje učenike u raznim kategorijama, sportu, pisanju, sviranju muzičkih instrumenata, likovnim radovima, pravljenju fotografija i skulptura, naučno-istraživačkom radu, plesu...

Veliki gest i veliko hvala

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zamenik gradonačelnika Bora Milivoje Janošević

Milivoje Janošević, zamenik gradonačelnika Bora istakao je da se Srbija i Kina možda ne razumeju verbalno ali kineska kompanija i Bor veoma dobro sarađuju da nam bude bolje.
-Veliki gest i veliko hvala- naveo je Janošević.

ČINJENICE

*6.160 zaposlenih
*110.000 prosečna zarada u kompaniji
*1.000 srpskih dobavljača i izvođača koji sarađuju sa kompanijom

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading