MASKE SE VRAĆAJU U UPOTREBU! Evo koja mesta u Beogradu su dobila posebna kovid uputstva

Autor:

Vesti

08.09.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U cilju prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa u određene insistucije stigao je dopis epidemiologa, koji sadrži četiri mere.

MASKE SE VRAĆAJU U UPOTREBU! Evo koja mesta u Beogradu su dobila posebna kovid uputstva

Foto: pixabay.com

Broj zaraženih opet je u porastu, a budući da je školska godina počela i da je veliki broj mališana u kontaktu škole u Beogradu su primile posebna uputstva epidemiologa u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u obrazovnim ustanovama. 

Na početku upozorenja epidemiolog naglašava da učenici koji su pozitivni na korona virus ne smeju da dolaze u školu i treba da budu u kućnoj izolaciji u periodu od 7 dana. Po isteku tog perioda oni moraju da se jave svom nadležnom pedijatru radi kontrolnog pregleda, prenosi Blic.

Uz sprovođenje zdravstvenog i epidemiološkog nadzora nad učenicima i zaposlenima, u dopisu epidemiologa stoje i četiri mere kojij se roditelji i đaci moraju pridržavati, a jedna od njih jeste i nošenje maske u onim odeljenjima u koje idu đaci zaraženi koronavirusom.

Takođe, u uputstvima epidemiologa se navodi i to da opšta, kao i lična higijena moraju biti na posebnom nivou.

Ovo su četiri mere kojih će đaci i roditelji morati da se pridržavaju:

- Na nastavu u školi se mogu vratiti tek po isteku tih 7 dana izolacije i uz potvrdu lekara.

- Preporuka je da deca iz odeljenja gde idu oboleli učenici nose maske tokom celog boravka u školi (posebno tokom časova) 5 dana počev od poslednjeg dana boravka pomenutih učenika u školi

- Pojačati mere opšte i lične higijene, a posebno mera pranja i dezinfekcije ruku

- učionica se generalno čisti, a sve površine koje se često dodiruju (klupe, stolice, prekidači, kvake, kvake na prozorima, čiviluci, ormarići...) osoblje škole dezinfikuje prebrisavanjem sredstvom na bazi alkohola, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

08.09.2022 13:05

Čudi me da još nije krenulo drvlje i kamenje. Umesto da ljudi pohvale dobre preporuke. Šteta što se ovoliko čekalo i šteta što se i dalje "preporučuje" umesto da se uvedu stroge zabrane, sa kontrolom i kažnjavanjem.