MASKE SE VRAĆAJU U UPOTREBU! Evo koja mesta u Beogradu su dobila posebna kovid uputstva

Autor:

Vesti

08.09.2022

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

U cilju prevencije i sprečavanja širenja koronavirusa u određene insistucije stigao je dopis epidemiologa, koji sadrži četiri mere.

MASKE SE VRAĆAJU U UPOTREBU! Evo koja mesta u Beogradu su dobila posebna kovid uputstva

Foto: pixabay.com

Broj zaraženih opet je u porastu, a budući da je školska godina počela i da je veliki broj mališana u kontaktu škole u Beogradu su primile posebna uputstva epidemiologa u cilju sprečavanja širenja koronavirusa u obrazovnim ustanovama. 

Na početku upozorenja epidemiolog naglašava da učenici koji su pozitivni na korona virus ne smeju da dolaze u školu i treba da budu u kućnoj izolaciji u periodu od 7 dana. Po isteku tog perioda oni moraju da se jave svom nadležnom pedijatru radi kontrolnog pregleda, prenosi Blic.

Uz sprovođenje zdravstvenog i epidemiološkog nadzora nad učenicima i zaposlenima, u dopisu epidemiologa stoje i četiri mere kojij se roditelji i đaci moraju pridržavati, a jedna od njih jeste i nošenje maske u onim odeljenjima u koje idu đaci zaraženi koronavirusom.

Takođe, u uputstvima epidemiologa se navodi i to da opšta, kao i lična higijena moraju biti na posebnom nivou.

Ovo su četiri mere kojih će đaci i roditelji morati da se pridržavaju:

- Na nastavu u školi se mogu vratiti tek po isteku tih 7 dana izolacije i uz potvrdu lekara.

- Preporuka je da deca iz odeljenja gde idu oboleli učenici nose maske tokom celog boravka u školi (posebno tokom časova) 5 dana počev od poslednjeg dana boravka pomenutih učenika u školi

- Pojačati mere opšte i lične higijene, a posebno mera pranja i dezinfekcije ruku

- učionica se generalno čisti, a sve površine koje se često dodiruju (klupe, stolice, prekidači, kvake, kvake na prozorima, čiviluci, ormarići...) osoblje škole dezinfikuje prebrisavanjem sredstvom na bazi alkohola, prenosi Blic.

Komentari (1)

Loading
Dragan

08.09.2022 13:05

Čudi me da još nije krenulo drvlje i kamenje. Umesto da ljudi pohvale dobre preporuke. Šteta što se ovoliko čekalo i šteta što se i dalje "preporučuje" umesto da se uvedu stroge zabrane, sa kontrolom i kažnjavanjem.