PRVI ČOVEK FAJZERA IMA KORONU: VAKCINISAN sa četiri doze!

Autor:

Svet

15.08.2022

14:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izvršni direktor kompanije "Fajzer" Albert Burla saopštio je da je pozitivan na koronu, kao i da je započeo terapiju paklovidom.

PRVI ČOVEK FAJZERA IMA KORONU: VAKCINISAN sa četiri doze!

Foto: Youtube printscreen

Albert Burla, generalni direktor Fajzera, najpoznatiji po izjavi da je namera ove firme da izvrši depopulaciju sveta, za koju se kasnije ispostavilo da je tendenciozno izmontirana, saopštio je tokom današnjeg dana da je pozitivan na koronavirus.

Kako prenosi Tanjug, on ima blage simptome i započeo je svoje lečenje terapijom u okviru koje uzima lek "pakslovid", a u narednom periodu nalaziće se u izolaciji.

- Želeo bih da obavestim javnost o tome da sam testiran pozitivno na koronavirus. Jako sam zahvalan zbog toga što sam primio četiri doze Fajzer - Bajontek vakcine i osećam se dobro. Sve što sam do sad iskusio su neki blagi simptomi - navedeno je Burlino saopštenje na zvaničnoj Fajzerovoj stranici.

U njemu, prvi čovek Fajzera ističe i to da je uzeo terapiju "Pakslovida".

- U protekle dve godine, uložili smo veliki napor da pobedimo ovu bolest i ja sam uveren da ću se brzo oporaviti. Zahvalan sam i na neprestanim naporima mojim kolegama iz Fajzera, koji su vredno radili na razvijanju vakcine i terapije kako za mene, tako i za ljude širom sveta - naveo je Burla.

Ono što je posebno interesantno je da je Burla primio četiri doze kovid vakcine koju su razvili "Fajzer" i njegov nemački partner "Bajontek".

U jednom od svojih intervjua za Jahu fajnens, Burla je govorio o istraživanju koje sugeriše da dve doze Fajzera nisu dovoljna zaštita od zaražavanja omikron sojem.

Burla to nije negirao, ali je istakao kako se vakcinisani i dalje smatraju zaštićenim od teških oblika bolesti.

Nekoliko američkih javnih ličnosti je u poslednjih nekoliko meseci bilo pozitivno na kovid testiranju, uključujući predsednika SAD Džoa Bajdena i njegovog glavnog medicinskog savetnika dr Entonija Faučija, podseća Rojters.

Bajden je proveo više od dve nedelje izolovan u Beloj kući pošto je u dva navrata bio pozitivan na kovid-19.

"Pakslovid" je lek korona virusa koji se koristi za lečenje ljudi sa visokim rizikom, kao što su stariji pacijenti.

Ovaj lek, između ostalog, sadrži aktivni sastojak Nimatrevil, koji inhibira protein SARS-CoV-2. A unosi se tokom pet dana, i to dva puta tokom dana po tri tablete.

"Paklsovid" zaustavlja umnožavanje koronavirusa i ukoliko se uzima tokom rane faze, može značajno da ublaži kliničku sliku.

Ovaj lek je takođe produkt Fajzera. Velika Britanija je poručila 2.7 miliona ovog leka, a Japan dva miliona tokom februara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading