IAKO JE POD OPTUŽNICOM nadrilekar se ne zaustavlja! MIROLJUB PETROVIĆ i dalje reklamira svoje usluge!

Autor:

Vesti

07.09.2022

17:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Petrovićevom Jutjub kanalu, koji broji više od 84.000 pratilaca u poslednjoj objavi stoji da je čoveka izlečio od raka pluća.

IAKO JE POD OPTUŽNICOM nadrilekar se ne zaustavlja! MIROLJUB PETROVIĆ i dalje reklamira svoje usluge!

Foto: youtube/screenshot

Osnovno tužilaštvo u Leskovcu Miroljuba Petrovića tereti za krivično dela nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, a u optužnici se navodi "da se okrivljeni tereti da je bez dozvole za lek, odgovarajuće stručne spreme i dozvole za proizvodnju leka, spravljao biljne lekove-tinkture, ekstrate, čajeve i sokove i iste prodavao različitim licima i bez odgovarajuće stručne spreme lečio više lica, između ostalih sada pokojne S. P. iz Skoplja i M. B. iz Novog Sada", prenosi Blic.

Bez obzira na to, međutim, Petrovićev Jutjub kanal, koji ima više od 84.000 pratilaca, nastavlja da reklamira njegove usluge, a on sam u jednoj od poslednjih objava, naslovljenoj "Pobedio sam tumor pluća", hvali se mejlovima koje je, navodno, dobio od ćerke jednog čoveka kome je dijagnostikovan tumor pluća i kojem je poslao svoj "program lečenja".

- Evo, ćerka tog čoveka mi mesec dana od prvog mejla, kada su tražili savet, sada javlja da je njen otac, posle samo četiri nedelje primene novog načina ishrane i mojih preparata, otpušten iz bolnice sa nalazom da je bolest u totalnoj regresiji – navodi Petrović u tom snimku, a sve ostale zainteresovane sa zdravstvenim tegobama upućuje na sajt „Instituta za prirodnu medicinu“, gde se „program lečenja“ može pročitati a preparati naručiti, prenosi Blic.

Na sajtu Miroljub savetuje korigovanje navika, ishrane, šetnju, prelazak na stopostotnu biljnu ishranu, kao i stavljanje obloga od ricinusovog ulja ili belog luka na obolelo mesto, te konzumiranje "raketnog goriva", napitka koji, kako je navedeno, sadrži limun, đumbir, ljutu alevu papriku, beli i crni luk, med i vruću vodu.

Saveti i receptura na sajtu "Instituta za zdrav život", praktično, isti su ili veoma slični "programu lečenja" koji je Miroljub Petrović "prepisao" Slavču Petrovu (31) iz Skoplja, koji je preminuo 7. januara 2019. godine od tumora, a čije ime se pominje u optužnici protiv njega.

Pokojnog mladića Petrović je ubedio da iako je oboleo od tumora ne ide kod lekara, a njegova prepiska sa Slavčetovom rođenom sestrom Biljanom Jovanović koju poseduje "Blic", svedoči da je okrivljeni porodicu Petrova odgovarao od lečenja klasičnom medicinom, pregleda magnetnom rezonancom i operacije gama nožem. U toj prepisci Petrović, između ostalog, piše: "lekove koje su mu lekari dali nemojte da uzima", "kakav gama nož, poslao sam vam terapiju", "ni slučajno ne sme da se operiše", "nije važno šta kaže magnetna nego kako se brat oseća"… "Terapija" prepisana teško bolesnom mladiću koji je na kraju preminuo, sadržavala je stavljanje obloga zagrejanog ricinusovog ulja preko noći, ispijanje sokova i "promenu navika", šta i sada Petrović reklamira na svom Jutjub kanalu pozivajući gledaoce da posete sajt "Instituta za prirodnu medicinu", piše Blic.

Miroljub Petrović poznat je po brojnim lažima i šarlatanskim tezama koje je iznosio u javnosti. On je na čelu takozvanog Fakulteta prirodne medicine, koji nema nijednu akreditaciju za rad, a za 950 evra daje diplome "doktora prirodne medicine". 

Miroljubovi kvazi recepti za izlečenje od teških bolesti

*Bilo bi poželjno da svaki dan tokom deset dana radite pre podne najkasnije do 16 časova popodne klistiranje kafom za čišćenje jetre
*Uz to ide i tretman toplom kadom za jačanje imuniteta
*Na obolela mesta stavljati obloge od ricinusovog ulja preko noći
*Vežbanje da se pozitivno razmišlja i druženje samo sa pozitivnim ljudima
*Kod lekara preporučejm da ne idete
*Izbacivati lekove protiv bolova
*Pet do deset dana čišćenje creva korišćenjem formule “Creva!”, a preko dana pet puta formula “Creva2”
 *U isto vreme pet do deset dana budite samo na ceđenim sokovima, a nakon toga prelazite na sirovu biljnu hranu
 *Ujutro na prazan stomak sok za čišćenje jetre i žuči, potom sedam dana za bubrege i bešiku pa opet sedam dana sok za jetru, pa sedam dana sok za bubrege. Sok za bubrege primera radi sadrži limun i ljutu alevu papriku...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading