EVO KO JE EMINA ERDOGAN: Turskom predsedniku majka BRANILA da je oženi, JEDNU STVAR je odbila da uradi! (FOTO)

Autor:

Vesti

07.09.2022

10:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sa turskim predsednikom, u posetu Srbiji došla je i njegova supruga Emina.

EVO KO JE EMINA ERDOGAN: Turskom predsedniku majka BRANILA da je oženi, JEDNU STVAR je odbila da uradi! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan će u poseti Srbiji zemlji boraviti dva dana, a njegov dolazak povod je i za priču o ženi koja je sa njime u braku od 1978. godine, Emini Erdogan.

Emina Erdogan čije je devojačko prezime Gulbaran, rođena je 16. februara 1955. godine u u Istanbulu, najverovatnije u Uskuduru, mada se ne zna sa sigurnošću jer se kao mesto njenog rođenja navodi i Fatihom. U čemu je razlika? Prvi je savremeniji, a drugi konzervativniji deo turskog grada.

Arapskog je porekla, odrasla je kao najmlađe dete i jedina ćerka u porodici sa petoro dece. Pohađala je Mithat Pasa Aksam umetničku školu, koju je napustila pre mature. Imala je 15 godina kada joj je stariji brat Husein zabranio da napušta kuću jer “to nije priličilo devojčicama njenog uzrasta”.

Odluku svog brata teško je podnosila o čemu je pričala u jednom intervjuu, ali je uz pomoć majke počela da izlazi iz kuće. Presudno u njenom životu bilo je poznanstvo sa spisateljicom Šule Jiskel, koja se bavila ulogom turske i uopšte muslimanske žene u svetu.

Emina je postala članica „Asocijacije idealističkih žena“, a na jednom skupu upoznala je budućeg muža. Venčali su se 1978. godine, i pored protivljenja njegove majke koja je insistirala da joj sin oženi devojku potpuno pokrivenog lica, na šta prva dama nije pristala.

Bračni par Erdogan dobio je četvoro dece, dve ćerke i dva sina. Prijatelji Eminu opisuju kao snažnu, inteligentnu i duhovitu osobu koja igra vrlo važnu ulogu “iza scene”. Poznato je da supruga turskog predsednika obožava da čita, pliva, vozi i sluša tursku klasičnu muziku.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading