LETO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA! Danas do 34 stepena! Najavljeni popodnevni pljuskovi u ovim delovima zemlje!

Autor:

Vesti

27.08.2022

05:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle podne na jugozapadu i jugu Srbije moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

LETO SE VRAĆA NA VELIKA VRATA! Danas do 34 stepena! Najavljeni popodnevni pljuskovi u ovim delovima zemlje!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo sa temperaturom do 34 stepena Celzijusa, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Posle podne na jugozapadu i jugu Srbije moguć je lokalni razvoj oblačnosti i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom.

Duvaće slab, promenljiv vetar. Najniža temperatura kretaće se od 13 do 20, a najviša od 30 do 34 stepena u Negotinu i Paliću.

U Beogradu će biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura biće oko 20, a najviša oko 33 stepena.

Upaljen meteo alarm

Republika

Foto: Shutterstock

Vrućina, Ilustracija

 

Žuto upozorenje danas je upaljeno za celu teritoriju Srbjie zbog visokih temperatura, ali i grmljavine. Kako je objavio RHMZ, grmljavina se očekuju u jugozapadnom delu Srbije, kao i na prostoru Kosova i Metohije. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Vreme narednih dana

U nedelju sunčano i vrlo toplo, ali za stepen-dva manja vrućina nego u subotu. Krajem dana se očekuje naoblačenje na zapadu i severu Srbije koje će uveče usloviti lokalne pljuskove i koje će se premeštati u toku noći ka ponedeljku na istok i ostale krajeve. Vetar slab severozapadni ili promenljiv. Pritisak oko normale. Minimalna jutarnja temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 30°C do 34°C. Uveče suvo. Temperatura u 22h od 20°C do 25°C.

Početkom naredne sedmice nekoliko stepeni manja temperatura uz duže sunčane periode i razvoj oblačnosti tokom dana sa mogućom kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalne temperature oko ili malo ispod 30°C.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading