VUČIĆ ČESTITAO MATEMATIČARIMA NA USPEHU: Vi ste naš ponos i budućnost!

Autor:

Vesti

19.08.2022

11:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Četvoročlanoj ekipi Srbije, koja je osvojila zapažene rezultate na 34. Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji čestitku je uputio i lider Srbije, Aleksandar Vučić.

VUČIĆ ČESTITAO MATEMATIČARIMA NA USPEHU: Vi ste naš ponos i budućnost!

Foto: Printscreen/instagram/avucic

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku učenicima Matematičke gimnazije u Beogradu, u kojoj navodi:

- Sve čestitke našim mladim matematičarima Jovanu Benginu, Mateji Vukeliću i Filipu Bojkoviću, koji su osvojili dve srebrne i jednu bronzanu medalju na Međunarodnoj informatičkoj olimpijadi u Indoneziji - prenose iz informativne službe Predsedništva Srbije.

Vučić je mladim nadama matematike i informatike, poželeo da se usavršavaju i ostanu u svojoj zemlji.

- Vi ste naš ponos, budućnost i najlepše lice Srbije za koje se svakog dana borimo.  Država će dati sve od sebe da vam omogući da se usavršavate i u svojoj zemlji ostanete, kako biste na najbolji način doprineli njenom napretku - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Podsetimo, ekipa Srbije koja je ostvarila zapažene rezultate u Indoneziji odabrana je na osnovu niza takmičenja ovogodišnjeg ciklusa, u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading