Uz pivsku zdravicu otvoreni su 37. "Dani piva" praćeni vatrometom!

Autor:

Vesti

13.08.2022

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uz pivsku zdravicu koju je izgovorio glumac Prvoslav Zakovski i pozdravni govor gradonačelnika Sime Salapure, na Žitnom trgu u Zrenjaninu, u utorak, otvoreni su 37. „Dani piva“ praćeni vatrometom.

Uz pivsku zdravicu otvoreni su 37. "Dani piva" praćeni vatrometom!

Foto: GRAD ZRENJANIN

Obraćajući se velikom broju posetilaca na Žitnom trgu gradonačelnik je rekao da će “dani piva” i ove godine sigurno pružiti nezaborvne trenutke za svakog od njih kojih će se sećati, voleti i ceniti, ali pre svega istinski podsećati da su zrenjaninski “Dani piva” izvorno zrenjaninski.

Foto: GRAD ZRENJANIN

Dani piva

- Želim da se lepo provedete i da uživate jer ste to zaslužili, a zaslužili ste jer ste naše “Dane piva” promovisali širom Srbije, ali i van granica naše zemlje i zato su naši “Dani piva” jedna od deset najposećenijih manifestacija u Srbiji. Želim vam dobru zabavu i da se sledeće godine vidimo ponovo. Živeli! - poručio je gradonačelnik Salapura.

Prve večeri nastupali su Inspektor Blaža i Ortodoks Keltsi, omiljeni bendovi u Zrenjaninu. Oni u ovom gradu nastupaju od početka devedesetih godina prošlog veka.

Na ulicama Zrenjanina je karnevalska atmosfera, postavljene su tezge sa slatkišima šećernom vunom, ručno pravljenim bombonama. Pivarske tezgde prate tezge sa hranom, a u glavnoj ulici se tezge sa ručnim radovima.

U organizaciji Kulturnog centra tokom popodneva i večeri održavaju se sadržaji namenjeni deci, dok kocerti na Trgu slobode počeli su u četvrtak, 11. avgusta nastupom Zrenjaninske filharmonije i violiniste Stefana Milenkovića.

Menifestacija traje do nedelje, 14. avgusta a sinoć je koncert održala Marija Šerifović, dok večeras, od 22 sata, posetioce na Trgu slobode očekuje koncert Halida Bešlića, dok će u 23 sata na Žitnom trgu nastupiti Dejan Petrović Big bend, a sutra sledi i koncert Ane Bekute.

Manifestacija „Dani piva“, nastala je 1986. godine, u čast 240 godina proizvodnje piva u Zrenjaninu. Te prve dane piva organizovali su Turistički savez opštine i Ugostiteljsko preduzeće „Vojvodina“ uz nekolicinu entuzijasta. Gradom su počeli da defiluju fijakeri koji su točili besplatno pivo, pozivajući sugrađane na druženje i dobro raspoloženje. Svirali su i igrali dečji ansabli, deklamovali pesnici i slikali slikari, mirisala kraj Begeja riblja čorba… Iako je u početku sve podsećalo na vašar, polako se stvarala fizionomija budućih susretanja Zrenjaninaca sa brojnim gostima i svojim sugrađanima.

Manifestacija se održavala svake godine krajem leta.

Program i više informacija možete pronaći na sledećim linkovima:

https://danipiva.rs/ i http://www.zrenjanin.rs/ 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading