JASNA PORUKA PREMIJERKE: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Autor: Republika

Vesti

12.08.2022

12:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić poručila je poljoprivrednicima da je spremna, pošto se nalazi u Novom Sadu, da se ponovo vidi sa ratarima koji su blokirali saobraćaj.

JASNA PORUKA PREMIJERKE: Činimo sve da pomognemo poljoprivrednicima!

Foto: Tanjug/N. MIHAJLOVIĆ

U Beogradu je juče održan sastanak posle kojeg su nastavljeni protesti.

- Što se tiče dodatnih ustupaka imamo ideje. Juče smo ispunili ono što smo obećali, a to je da smo ukinuli zabranu izvoza ulja. Spremni smo da zajedno sa uljarima tražimo da cena otkupa bude 535 dinara bez poreza - rekla je Brnabić.

Ona je navela da je važno znati da država ako garantuje cenu suncokreta, onda bi to morala svima, a to je, kaže, nemoguće.

- Može jedino da se reguliše trgovačka marža da bude deset procenata. Ponudili smo 22 dinara subvencije za gorivo po hektaru, a u poslednjem kvartalu možemo ići na 30 dinara - poručila je Brnabić.

Premijerka je uporedila budžet za subvencije iz 2010. godine koji je bio 14 milijardi i sadašnji koji prelazi 50 milijardi dinara.

- Vidi se da je podrška porasla. Već smo tokom godine intervenisali. Državni budžet nije ćup bez dna i država mora ostati fiskalno odgovorna. Moramo se obezbediti i za sledeću godinu. Bilo bi neodgovorno da potrošimo sve što imamo - poručila je premijerka koja u Novom Sadu boravi na sastanku povodom obeležavanja dana mladih.

Trenutno su u toku novi pregovori ratara koji protestuju sa predstavnicima Ministarstva poljoprivrede u zgradi Pokrajinske vlade.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dule

13.08.2022 11:55

Premijerka ih ne razume. Oni traže pare, pare, pare, pare . . . Ne traže oni da rade.