Putujući cirkus "Medrano" ide i ruši po Srbiji: Ovo je pozadina izazivanja haosa u Novom Sadu

Autor:

Vesti

29.07.2022

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U pitanju je izvoz destabilizacije iz Beograda, gde je sedište stranaka koje prihvataju nasilje, objašnjava Nebojša Krstić

Putujući cirkus "Medrano" ide i ruši po Srbiji: Ovo je pozadina izazivanja haosa u Novom Sadu

Foto: ataimages/profimedia/ilustracija

Novi Sad najnovija je meta putujućeg cirkusa "Medrano" - lažnih ekologa i srbomrzaca, čija je misija da ruši po Srbiji.

Vojvođanska prestonica je u sedmici dva puta bila na udaru tih samozvanih "mirnih demonstranata", a zapravo opozicionara i aktivista, skupljenih širom Srbije, a čiji je epilog divljanje na novosadskim ulicama, tuča s policijom, razbijanje izloga. Na prekjučerašnjem protestu otišli su korak dalje - skinuli su zastave Srbije, demolirali i polili farbom prostorije SNS.

Republika

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Aida Ćorović

TIPIČNO POLITIKANSTVO

Na tipično politički karakter protesta ukazuje i činjenica da su na skup dolazili opozicioni političari i aktivisti iz cele Srbije. I to, kakvog li paradoksa, vozom "Soko" (pogledajte okvire).

Najmanje je bilo Novosađana. Kao i 21. jula, kad je ista ekipa protestovala ispred Skupštine Vojvodine zbog donošenja Generalnog urbanističkog plana (GUP) Novog Sada do 2030. Međutim, istinu da zapravo lažiraju da im je GUP povod otkrila je, omaškom ili ne, Aida Ćorović i to za TV N1 Dragana Šolaka. Ova aktivistkinja, čuvena po tvrdnji da je srpsko društvo fašističko, a zločini u Srebrenici genocid, te koja je mural Ratka Mladića gađala jajima... na pitanje novinarke N1 da prokomentariše GUP, pod pretpostavkom da ga je prethodno pogledala, odgovorila je:

- Pa ja nemam detaljan uvid u GUP...

LOKALNI HULIGANI

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, za Srpski telegraf objašnjava da su u pitanju vandalski i nasilnički protesti:

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Nebojša Krstić

- Dakle, u pitanju je izvoz destabilizacije iz Beograda, gde je sedište stranaka koje prihvataju nasilje kao metod političke borbe. I plus imate lokalne huligane i antisrpske šoviniste koji figuriraju kao organizatori protesta, ali oni su samo kulisa iza koje su dublji interesi onih službi, tajkuna i medija kojima treba izazivanje sukoba i stalna nestabilnost Srbije.

I oni su bili na protestima

Nebojša Zelenović, bivši gradonačelnik Šapca, koji sad pokušava da se nametne kao lider neke zelene opozicije

Miroslav Aleksić (NS) iz Trstenika, koji je gotovo tri godine lagao da je Andrej Vučić, brat predsednika Srbije Aleksandra Vučića, umešan u aferu "Jovanjica"

Marinika Tepić (SSP), koja je tražila u Skupštini Srbije da se osudi genocid u Srebrenici

Čedomir Stojković, advokat, koji organizuje proukrajinske proteste po Beogradu, gde se okupi nekoliko desetina ljudi, i koji je udario embargo Rusima, ne želeći da zastupa u pravnim procesima

Petar Đurić, koji je, prema ranijem pisanju medija, gurao srednji prst profesoru u usta, pretio bivšoj devojci i držao sajt za elitnu prostituciju...

Brajan Brković, unuk osvedočenog crnogorskog srbomrsca Jevrema Brkovića, kojem smeta srpska trobojka gde god je vidi

Zoran Lutovac (DS)

Biljana Stojković (Zajedno)

Dobrica Veselinović (NDBG)

Borislav Novaković (NS)

Paravan za nerede

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, kazao je da su lažni ekolozi još jednom pokazali pravo lice i potvrdili da im je GUP samo paravan za izazivanje nereda:

- Zašto im smeta zastava Srbije? Zašto Tepićeva, Lutovac, Novaković i ostali mirno gledaju kako najvažnije državno obeležje skrnave njihove udarne pesnice.

Ne misli da je slučajno odabran termin tog huliganskog pohoda jer su odlučili da udaraju na svoju državu u danu kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će komemorativni skup povodom godišnjice zločinačke operacije "Oluja" biti baš u Novom Sadu.

Obraz kao đon: "Soko" im sad dobar

Grupa opozicionara i aktivista, srbomrzaca, koja se iz cele Srbije skupi i uputi u Novi Sad da izaziva nerede putuje do vojvođanske prestonice, ni manje ni više, nego brzim vozom "Soko". Upravo tom železničkom trasom, koju su svi oni ne tako davno kritikovali kao pogrešan projekat vlasti.

I predsednik Aleksandar Vučić je, komentarišući dva protesta u poslednjih nedelju dana u Novom Sadu, kazao da postoji agresivna grupa ljudi koja, između ostalog, želi da se uvedu sankcije Rusiji i Srbija povuče s KiM, te da uvek ta ista grupa organizuje političke proteste:

- Ali meni je važnije da su priznali da ono protiv čega su bili danas koriste voz "Soko". Čestitam im na tome. To je naš voz, koji smo mogli da imamo 10, 20 ili 30 godina ranije, ali nismo. Drago mi je da uživaju u blagodetima, koje su rezultat našeg rada. Kupovaćemo još vozova, raditi pruge, četvrti most u Novom Sadu, samo da nas ne ometaju. Oni su za mene građani, kao i svi drugi, ali ne podnosim nasilje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading