DIREKTNO IZ NOVOG SADA SJAJNA IDEJA TRI MLADIĆA! Prvi jutjub kanal za osobe sa invaliditetom!

Autor:

Vesti

15.07.2022

19:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandar, Dejan i Dimitrije pre šest godina završili su školu "Milan Petrović" u Novom Sadu. Od tada, naišli su na brdo prepreka pri zapošljavanju osoba sa invaliditetom i žele da skrenu pažnju javnosti na taj problem. Da ne bi sedeli besposleni, otvorili su svoj Jutjub kanal, a voleli bi da ih neki medij zvanično zaposli.

DIREKTNO IZ NOVOG SADA SJAJNA IDEJA TRI MLADIĆA! Prvi jutjub kanal za osobe sa invaliditetom!

Foto: youtube.com/ABC News

- U školi smo moji drugari i ja zavoleli medije, pošto su nam stalno dolazile javne ličnosti i to je bilo propraćeno i od strane medija. Imali smo školsku radio stanicu gde je naš drugar Aleksandar vodio svoju radio emisiju, koju smo mogli uživo pratiti na časovima. Dimitrije i ja smo zavoleli video montažu, kojoj nas je naučio naš nastavnik Petar. Tada smo snimali razna dešavanja u našoj školi profesionalnom kamerom - priseća se Dejan Kordin, mladi grafičar iz Novog Sada a prenosi portal mojnovisad.com.

Od 2016. godine Dejan se redovno javlja u Nacionalnu službu za zapošljavanje, Dimitrije odlazi u Sombor, gde pohađa dnevni boravak, dok se Aleksandar vraća za rodni Radičević. Drugari su neprestano u kontaktu.

- Mene NSZ jednom godišnje zove da radim javne radove koji traju po četiri meseca, a plata je jako mala, u proseku iznosi 20.000 dinara - naglašava Dejan.

Pre dve godine, oni dolaze na ideju da otvore svoj Jutjub kanal koji se zove StudioDAD (skraćeno od Dejan, Aca, Dimitrije). Na kanalu objavljuju kulturno-verske sadržaje, a u planu imaju i da realizuju video sadržaje o svakodnevnom životu osoba sa invaliditetom.

Aleksandar Kalabić ističe kako su im profesori u školi "Milan Petrović" bili divni, i da su upravo uz njih i zavoleli medije, prenosi Blic. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading