Između detetovog i svog, birala je život deteta, a sada joj je potrebna naša pomoć

Autor:

Vesti

01.08.2022

18:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Tihana Murić Lalić (33) je sa šest godina obolela od dijabetesa. Tri puta je imala sepsu zbog pogrešnog lečenja.

Između detetovog i svog, birala je život deteta, a sada joj je potrebna naša pomoć

Foto: Budi human

Prema mišljenju lekara, nije mogla da ostane i u drugom stanju. Ipak, Tihana je ostala trudna baš u vreme globalne pandemije. Sa trudnoćom, na već postojeće dijagnoze nizale su se nove. Jedino rešenje je bila hospitalizacija. Zbog šest dijagnoza bila je izolovana u bolničkoj sobi. Mesecima komplikacije nisu prestajale. Svake nedelje lekari iz konzilijuma su je savetovali da prekine trudnoću, da bira između deteta i svog života, ali je birala život deteta.

Pobedila je i koronu, ali bubrezi su počeli da posustaju. Zbog loših krvnih sudova nisu mogli da joj plasiraju AV fistulu za dijalizu. Kao metodu lečenja preporučili su joj peritonealnu dijalizu. Dva pokušaja, postavljanje i vađenje katetera, četiri puta sečenje stomaka – nije uspelo.

Jedino rešenje je bilo plasiranje Hickmanovog katetera ispod desne ključne kosti što je vrlo privremena i krajnja metoda dijalize. Svakog trena kateter može da prestane da radi i to bi za Tihanu bilo kobno. Dok neki ljudi mogu da provedu godine na dijalizi, Tihana već posle godinu dana ima mnogobrojne komplikacije, krvarenja i probleme i svaki dan. Svaka dijaliza nosi veliki rizik da bude i poslednja.

Šansu za transplantaciju bubrega Tihani je ponudila jedna klinika iz inostranstva na koju je potrebno da ode što pre, a za to joj je potrebna pomoć svih nas.

Sredstva su joj potrebna za lečenje, transplantaciju bubrega kao i za troškove puta i lečenja.

Za Tihaninu pobedu! Budimo humani!

Pomozimo Tihani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1302 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1302 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001421508-33

Uplatom na devizni račun: 160-6000001422067-05

IBAN: RS35160600000142203019

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji:NBS IPS QR kod

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading