CRNA RUŽA uglavnom vrbuje ovakve ljude: META SU IM MLADI I OSETLJIVI, KOJI SE STIDE SVOG STATUSA, IZGLEDA I OBLAČENJA

Autor:

Vesti

24.07.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ova sekta spada u najopasnije koje deluju na području Srbije, većina njihovih članova završi tragično, kao deo ritualnog ubistva ili samoubistva.

CRNA RUŽA uglavnom vrbuje ovakve ljude: META SU IM MLADI I OSETLJIVI, KOJI SE STIDE SVOG STATUSA, IZGLEDA I OBLAČENJA

Foto: pixabay.com

"Crna ruža" ime je najopsasnije sekte koja deluje u Srbiji. Pustila je odavno svoje pipke u Srbiji, a zabeleženo je više pokušaja vrbovanja osnovaca i srednjoškolaca, i generalno mladih koji su marginalizovani iz različitih razloga, to može biti loš socijalni status, drugačiji izgled, način odevanja, sve ono što u tom momentu značajno utiče na samopouzdanje adolescenata.

Takvi karakteri, krhkiji, prava su meta ove organizacije koja je svoju ekspanziju doživela 1992. godine, kada je otkrivena grupa od nekoliko desetina mladića i devojaka koji su se okupljali  na subotičkim grobljima, izvodeći stanističke rituale i pijući životinjsku krv, piše Alo.

Nakon konzumacije droge, na okupljanjima članova sekte, izvođeni su i rituali samopovređivanja.

Tajanstveni šef, vođa sekte, uvek nosi masku i kapuljaču, krijući identitet – stoji u studiji policije o sektama, ali se navodi da je „Crnu ružu“ još četrdesetih godina vodio misteriozni Riječanin kojeg su članovi zvali „ON“, prenosi Alo.

"Crna ruža" je nastala iz Satanine crkve Antona Šandora la Veja.

Kad je reč o našim prostorima, ovu sektu najviše povezuju sa ritualnim ubistvima i samoubistvima, što je sudbina većine njenih članova.

U registru crkava i verskih zajednica koji se nalazi na sajtu Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama, nalaze se, osim "tradicionalnih crkava koje na ovim prostorima imaju viševekovni kontinuitet", i Biblijski centar-Dobra vest, Crkva Golgota u Srbiji, Hrišćanska zajednica Logos, Harizmatska zajednica vere, Zavetna crkva Sion, Slobodna crkva Beograd, Hristova crkva braće, Crkva božja, Hrišćanska nazarenska verska zajednica, Hristova duhovna crkva, Crkva Isusa Hrista svetaca poslednjih dana, piše Alo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dragan

25.07.2022 17:57

Sve Treba potamaniti sto prije moguce