KARDINALNA GREŠKA ZBOG KOJE DECA MOGU DA ISPAŠTAJU! Ako putujete u Grčku povedite računa - ZBOG OVOGA MOŽE DA VAM PROPADNE ODMOR!

Autor:

Vesti

18.07.2022

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lekovi za ovu virusnu infekciju nisu lako dostupni u Grčkoj.

KARDINALNA GREŠKA ZBOG KOJE DECA MOGU DA ISPAŠTAJU! Ako putujete u Grčku povedite računa - ZBOG OVOGA MOŽE DA VAM PROPADNE ODMOR!

Foto: Pixabay, Instagram

Jedna majka, koju je zadesila muka tokom letovanja u Grčkoj, podelila je svoje iskustvo u poznatoj Fejsbuk grupi.

- Htela bih da skrenem pažnju roditeljima da u Grčkoj, ukoliko se vaše dete zarazi ovčijim boginjama tj. varičelama, ne postoji zvanična terapija koju bi vam doktor mogao dati (osim paracetamola za temperaturu) - počinje ona svoju ispovest.

Napominje da se lekovi koje u Srbiji prepisuju za ovu zarazu tamo ne mogu nabaviti.

Tečni puder sa anestezinom, PoxClin i slično, kaže ona, jednostavno se ne prodaju po manjim, a ni po većim mestima. Dodaje da ih možda ima u Soluni i Atini, ali da ne može pouzdano to da tvrdi.

- Ko sumnja da tako nešto može da ga zadesi (ukoliko je dete bilo izloženo, a period inkubacije 14-21 dan pred letovanje), trebalo bi da ponese terapiju iz Srbije ili da uzme usput u Makedoniji, da im se nađe dok ne odluče šta će dalje - nastavlja ona i dodaje:

- Takođe, imajte u vidu da vas većina avio-kompanija neće pustiti na let dok detetu ne otpadne i poslednja krasta, odnosno dokle god se smatra da je zarazno (u proseku oko 21 dan od izbijanja prve boginje).

Savetuje roditelje i da razmisle o tome da pored međunarodnog putnog uzmu i dodatno osiguranje od otkazivanja putovanja kako bi pokrili troškove koje su imali.

- Molim bez negativnih komentara, hajde da se fokusiramo da dodamo još korisnih saveta i vaša iskustva, da bi pomogli roditeljima ukoliko ih zadesi ista muka. Hvala - zaključuje ona.

U Grčkoj rastu kovid brojevi, bez promena za ulazak do septembra

Republika

Foto: Tanjug

Foto: Ilustracija

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija Srbije (YUTA) Aleksandar Seničić kaže da se u Grčkoj do polovine septembra ne očekuje promena regulative za ulazak u tu zemlju zbog rasta kovid brojeva.

- U Grčkoj rastu kovid brojevi, videćemo šta će nam jesen doneti, da li će se menjati reuglativa za ulazak. U ovom trenutku neće biti nekih promena, bar nam tako kažu, negde do polovine septembra - rekao je Seničić, prenosi Tanjug.

On je naveo za Prvu da su za Grčku uglavnom rasprodati turistički aranžmani, ali da ima još mesta.

- U ovoj centalnoj sezoni, od 15. jula do 15. avgusta, ima još poneko mesto. Grčka je najpopularnija. Takođe, Turska, Egipat i Crna Gora su destinacije koje se najviše traže - rekao je Seničić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pegi

18.07.2022 11:41

Roditelji treba o svemu da razmišljaju kad idu sa decom na odmor ali se nikada ne mogu svega setiti. Zato je dobro pročitati iskustvo nekoga ko je prošao kroz neke neprijatne i neočekivane situacije. Mnogo znači