RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: I danas nas čeka pakao! CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM!

Autor:

Vesti

03.07.2022

05:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji vreme danas pretežno sunčano i veoma toplo.

RHMZ IZDAO NOVO UPOZORENJE: I danas nas čeka pakao! CELA SRBIJA U NARANDŽASTOM!

Foto: Tanjug/A. PAP

Danas sunčano i vrlo toplo uz lokalni razvoj oblaka na jugoistoku Srbije. Vetar slab severozapadni i severoistočni. Pritisak malo iznad normale.

Minimalna temperatura biće od 16 do 22, a maksimalna od 33 do 36 stepeni. Uveče suvo i toplo.Temperatura od 23 do 29, saopštio je RHMZ.

U Beogradu sunčano i vrlo toplo uz stepen, dva višu temperaturu u odnosu na subotu. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak iznad normale. Minimalna temperatura 22, maksimalna do 36. Uveče suvo i toplo. 

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, do srede, 06. jula, na podrčju Srbije zadržaće se veoma toplo vreme. Danas i u prvoj polovini naredne sedmice u većini mesta najviša dnevna temperatura se očekuje od 33 do 36 stepeni.

Na snazi je i narandžasti meteo alarm za teritoriju cele zemlje, ali i upozorenje na visoko UV zračenje.

 

 

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Vrućina, Ilustracija

 

U ponedeljak rano ujutru i prepodne uz lokalni prolazni razvoj oblaka na severu i delu centralne Srbije uz pojavu slabe kiše povremeno ili lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Tokom dana sunčano i tropske vrućine.

Vetar slab severni i severozapadni, u centralnim predelima i na jugu Srbije istočni i severoistočni. Pritisak oko ili malo iznad normale. Minimalna temperatura od 16 do 22, a maksimalna od 34 do 38. Uveče suvo i toplo. Temperatura u 22h od 24 do 29. Velike vrućine se nastavljaju u utorak sa temperaturom ponegde do 38.

U utorak tokom dana naoblačenje i osveženje sa pojavom kiše i pljuskova sa grmljavinom.

U sredu i četvrtak možemo očekivati prijatnije temperature, oko ili malo iznad 30 uz pretežno sunčano vreme.

U periodu od 8. do 14. jula znatno prijatnije temperature, ispod 30 u svim krajevima, uz moguću povremenu kišu i svežiji vazduh Atlanskog porekla.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading