Snažna grmljavina digla Beograđane na noge! Na snazi novo upozorenje RHMZ! Narednih dana neka vam pri ruci budu i suncobrani i kišobrani!

Autor:

Vesti

23.06.2022

05:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jaka grmljavina prekinula je noćas san stanovnicima Beograda.

Snažna grmljavina digla Beograđane na noge! Na snazi novo upozorenje RHMZ! Narednih dana neka vam pri ruci budu i suncobrani i kišobrani!

Foto: Tanjug/S. RISTIĆ

U prestonici je počelo da grmi malo pre 4 sata, a s obzirom na najnovije upozorenje Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) ona će se tokom jutra premeštati u ostatatak zemlje.

- Oblačna zona koja će rano ujutro na severu i zapadu Srbije uslovljavati intenzivne pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno jak vetar, tokom jutra i prepodneva će se premeštati ka centralnim, istočnim i južnim krajevima - navodi se u upozorenju za područje Srbije na intenzivne pljuskove sa grmljavinom, koje je objavljeno u 4 sata a koje je na snazi do 8 sati.

Na severu Srbije od sredine dana suvo sa više sunčanih sati popodne. Temperatura u manjem padu u odnosu na sredu. Vetar slab do umeren severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 15°C do 20°C, a maksimalna od 26°C do 29°C. Uveče suvo. 

Kako je izjavio meteorolog Đorđe Đurić, danas će biti biti uslova za obilnije pljuskove i grmljavinske oluje. Do kraja ove sedmice neka vam pri ruci budu i suncobrani i kišobrani. U prvoj polovini sledeće sedmice biće vrelo, temperatura ponegde i preko 35 stepeni, najavljuje meteorolog Đorđe Đurić.

Republika

Foto: Tanjug/J. PAP

Kiša, Ilustracija

 

- U četvrtak rano ujutro i tokom dela prepodneva u Vojvodini, na severoistoku i istoku Srbije biće uslova i za grmljavinske nepogode sa olujnim vetrom, gradom i obilnijim pljuskovima, pri čemu bi lokalno za nekoliko sati moglo da padne od 20 do 40 mm kiše po kvadratnom metru, lokalno i više - najavljuje uz napomenu da su mogući pljuskovi i grmljavina i na području Beograda:

- Na širem području lokalno biće uslova i za obilnije padavine, uz slabljenje i prestanak padavina tokom prepodneva i razvedravanje tokom poslepodneva.

Maksimalna temperatura u četvrtak biće od 25 do 30, u Beogradu do 26 stepeni, a očekuje se i veoma sparno vreme.

- U petak će u većem delu Srbije biti sunčano i toplo vreme, samo ponegde na jugu i jugozapadu posle podne sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura od 28 do 32°C, u Beogradu oko 30°C.

- U subotu u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, uz pojačan severozapadni vetar.

- U nedelju na severu pretežno sunčano, u ostalim predelima promenljivo oblačno, u južnim i centralnim predelima ujutro i pre podne ponedge sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Maksimalna temperatura tokom vikenda biće od 26 do 32°C, u Beogradu do 30 - napisao je o prilikama do kraja tekuće nedelje.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading