BITNA INFORMACIJA O VAUČERIMA ZA ODMOR: Ukoliko ste zaposleni i želite 15.000 dinara od države, primanja vam moraju biti manja od ove cifre

Autor:

Vesti

26.06.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Prijava za uvećane vaučere za odmor, koje je moguće iskoristiti do kraja oktobra meseca, podnosi se na šalterima pošte Srbije.

BITNA INFORMACIJA O VAUČERIMA ZA ODMOR: Ukoliko ste zaposleni i želite 15.000 dinara od države, primanja vam moraju biti manja od ove cifre

Foto: ST/D. KADIĆ

Ko ima pravo na vaučere u Srbiji?

Akcija pomoći domaćem turizmu putem vaučera počela je 2015. godine i država je do sada podelila oko 700.000 vaučera za odmor.

Vaučer je do sada obezbeđivao samo smeštaj, a sve preko toga finansirali su građani. Međutim, ministarka turizma Tatjana Matić saopštila je danas da će novi vaučeri moći da se koriste i za pansionski smeštaj koji podrazumeva i obroke.

Prethodno je predsednik Aleksandar Vučić u subotu najavio da će država obezbediti građanima nove vaučere:

- Mi nudimo građanima da uzmu vaučer od države u visini od 15.000 dinara. To pravo ima 200.000 lica. Mi sada dajemo tri milijarde u kešu za 200.000 ljudi po 15.000 dinara samo da provedu deo godišnjeg odmora na teritoriji Srbije - rekao je Vučić, prenosi Kurir.

Prijava za uvećane vaučere za odmor, koje je moguće iskoristiti do kraja oktobra meseca, podnosi se na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana i da se potrebna dokumentacija predaje lično.

Bitno je da svaki prijavljeni korisnik proveri tačnost navedenih podataka budući da se naknadne reklamacije ne uvažavaju.

Penzioneri prilikom prijave na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije. Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave. Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

Osim osnovnih podataka o korisniku na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta u kome može i jedino da koristi vaučer.

Ono što je ključno jeste da se vaučer koristi isključivo u ugostiteljskim objektima izvan mesta prebivališta ili mesta studiranja.

Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:

  • penzioneri
  • nezaposleni
  • studenti
  • vojni i ratni invalidi
  • korisnici posebne naknade
  • osobe koji imaju pravo na negu drugog lica
  • radno angažovana lica čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  • ratni i vojni invalidi
  • nosioci poljoprivrednog gazdinstva

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading