PEĆINSKI ČOVEK U CENTRU BEOGRADA: Panta Petrović proveo je dve decenije van civilizacije, a sada smo ga zatekli u srcu prestonice (VIDEO)

Autor:

Vesti

23.06.2022

11:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poručuje da čoveka čuvaju voda, hrana i vazduh.

PEĆINSKI ČOVEK U CENTRU BEOGRADA: Panta Petrović proveo je dve decenije van civilizacije, a sada smo ga zatekli u srcu prestonice (VIDEO)

Foto: M. Pantić

Mihailo Panta Petrović, poznat kao "Pećinski čovek" već 20 godina živi u pećini bez svetla i struje. Razlog iz kog je započeo svoj samački život je, po njegovim rečima, sloboda.

- Ovu slobodu što ja imam, to za novac ne možete da kupite. Ja sam slobodan, idem gde hoću i hranim se zdravo - kaže on i dodaje da "čoveka čuvaju voda, hrana i vazduh".

Navodi da ako nestane hrana on ode i nabere pečurke, a namirnice takođe nalazi i u kontejnerima i u okolini škola.

Petrović otkriva da u svom domaćinstvu ima 40 mačaka i 27 kokošaka. Takođe, kaže da ima "oko dvanaestoro dece, a možda i više".

Decu je dobio sa, kako navodi, svojim "kućnim prijateljicama", ali poručuje da nije venčan.

- Kad se venčate, nema slobode - poručuje "pećinski čovek".

O tome koliko dugo spava dnevno, kao i kako provodi svoje dane govorio je za Republiku, a to možete pogledati u video-snimku na početku teksta.

 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading