Pronađeni i prate se svi kontakti Srbina zaraženog MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Evo u kakvom je on stanju!

Autor:

Vesti

18.06.2022

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić oboleo od majmunskih boginja oporavlja se na Klinici za tropske i infektivne bolesti u Beogradu.

Pronađeni i prate se svi kontakti Srbina zaraženog MAJMUNSKIM BOGINJAMA! Evo u kakvom je on stanju!

Foto: youtube.com

Muškarac od tridesetak godina koji je oboleo od majmunskih boginja i nalazi se na bolničkom lečenju u Beogradu, stabilnog je stanja i oporavak se dobro odvija.

Odmah po pojavi prvih simptoma kada se mladić javio, lekari su preduzeli sve mere, dobio je najbolju negu, te ako sve bude u redu kako se i očekuje, već za nekoliko dana moguće je da će biti pušten i na kućno lečenje.

- U pitanju je mlad čovek, imao je simptome koji prate ovu bolest, ali on je to dobro podneo. Nakon što bude otpušten na kućno lečenje, on će morati da ostane u izolaciji koja je ukupno 21 dan, i posle se može vratiti svakodnevnim aktivnostima. Ne očekuje se da će imati bilo kakve posledice posle bolesti - otkriva nezvanično za "Blic" izvor upućen u slučaj.

Kako se dalje nezvanično saznaje, odmah po potvrdi da se radi o majmunskim boginjama, hitno su pronađeni svi kontakti koji se prate.

- Ti ljudi se prate, oni normalno funkcionišu, ako se pojavi neki od simptoma onda će i oni biti zbrinuti, ali i izolovani. U ovom momentu nema dokaza da je još neko zaražen - dodaje  izvor.

Mladić je pre nekoliko dana doputovao iz Nemačke. Naime, on se u utorak uveče sa simptomima javio Infektivnoj klinici u Beogradu. Inače, mladić živi i radi u Nemačkoj a u Srbiju je doputovao na kratko.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Ja

18.06.2022 10:12

Svako ko je primio vakcine dobija 90% te majmunske.