Dragan Marković Palma: Zalažemo se za prirodnu pamet - to je budućnost Srbije

Autor:

Vesti

15.06.2022

11:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Skupština grada Jagodine dodelila novčane nagrade 51-om učeniku za postignute rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima.

Dragan Marković Palma: Zalažemo se za prirodnu pamet - to je budućnost Srbije

Foto: Republika

U Skupštini grada Jagodine organizovan je prijem za najuspešnije jagodinske učenike sa medjunarodnih i republičkih takmičenja. Za njih, ukupno 51-og djaka  grad je obezbedio i značajne novčane nagrade. Pozdravljajući nagradjene učenike, njihove roditelje, nastavnike i profesore, predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma je poručio da se i grad i on lično zalažu za prirodnu pamet:

Skupština grada je donela odluku da se od ove godine nagradjuju svi oni djaci koji postižu  visoke rezultate na medjunarodnim i republičkim takmičenjima. Ovaj grad se zalaže za prirodnu pamet, i da ta prirodna pamet ostane u Srbiji i da tu rade i stvaraju, jer Srbija ima sve uslove za školovanje djaka kao i da nam prirodna pamet ne odlazi u druge države. Nagradjeni učenici  su na takmičenjima predstavljali svoj grad i školu,  zahvaljući njima čulo se za Jagodinu. Jagodina zbog svih njih ima dobru budućnost. Oni su ponos svih nas koji vodimo grad, za sve odbornike i stranke, jer kada je nešto bitno,  mi odluke donosimo jednoglasno -  naglasio je Marković. 

Republika

Foto: Republika

 

Marković je podsetio da se grad Jagodina razlikuje od drugih gradova i po tome što su jagodinski djaci godinama do korone  besplatno letovali u Crnoj Gori i u Grčkoj. On je najavio da će od naredne godine svi jagodinski djaci iz završnih razreda osnovnih i srednjih škola letovati u Grčkoj. Napomenuo je da su u Jagodini sve škole renovirane, da je nekoliko njih novosagradjeno. Marković je podsetio i da je grad Jagodina prvi grad van Beograda koji je imao svoje klizalište, i da je jedini grad u Srbiji koji ima skijalište sa veštačkim snegom.

- Uskoro se završavaju i teniski tereni, a u oktobru će biti puštena u rad tri zatvorena bazena koja mogu da se mere sa svetskim standardima. Izgradnju ovih bazena ne finansiraju ni grad ni država već privatna firma. Uz to da dodamo i akva park, a sve su  to sadržaji u kojima  jagodinski djaci mogu da uživaju po više nego povoljnim cenama – kazao je Dragan Marković Palma, predsednik Skupštine grada Jagodine.

Republika

Foto: Republika

 

Marković je pozvao nagradjene učenike da nastave dalje sa postizanjem visokih rezultata, pozvao i druge da se ugledaju na njih i zaključio da ne postoji grad u Srbiji poput Jagodine  sa toliko uspešnih djaka u odnosu na broj stanovnika.

Učenici su za rezultate na međunarodnim i republičkim takmičenjima od Skupštine grada Jagodine nagradjeni novčanim nagradama u rasponu od 50.000 do 15.000 dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading