I POZNATI GLUMAC U SRBOMRZAČKOJ MISIJI: Koriste "AIDU" za udar na Vučića

Autor:

Vesti

14.06.2022

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emir Hadžihafizbegović optužio predsednika Srbije da je lično zabranio emitovanje bošnjačkog pamfleta na RTS

I POZNATI GLUMAC U SRBOMRZAČKOJ MISIJI: Koriste "AIDU" za udar na Vučića

Foto: Tanjug/ST/N. PANČIĆ/printscreen

Posle Jasmile Žbanić, bosansko-hercegovačke režiserke koja je to što se njen film ne emituje na javnom servisu Srbije pripisala predsedniku Aleksandru Vučiću, i glumac Emir Hadžihafizbegović, koji nije gadljiv na pare kad su srpski filmovi i serije u pitanju, osuo je drvlje i kamenje navodeći da se on u Srbiji pita od ispaše pčela u košnicama preko uređivanja filmskog programa RTS, postavljanja ministara do uvođenja sankcija Rusiji.

Republika

Foto: printscreen

insert iz filma "Aida"

Žbanićeva je, podsetimo, rekla da joj je u razgovorima oko mogućnosti prikazivanja filma „Kvo vadis, Aida?" na RTS neformalno rečeno da bi o tome prethodno morali da se konsultuju s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, na šta su oni uzvratili demantijem, odnosno saopštenjem da o prikazivanju "Aide" ne odlučuju ni Vučić, ni Žbanić, već će odluku o tome doneti njihov kolegijum. Međutim, glumac je udario svom silinom i dodao još štošta.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Aleksandar Vučić

VREĐANJE INTELIGENCIJE

- Film se ne prikazuje na RTS. Pa šta? Ne da predsednik da se prikaže. Pa mislim, ne treba nam vređati inteligenciju. Cela regija zna da se Aleksandar Vučić pita i o kvalitetnoj ispaši pčela do postavljanja ministara. Zaista mu odajem ogromno priznanje što uspeva da sve vizira, i to, od trivijalnih stvari do toga hoće li se Rusiji uvesti sankcije ili neće - naveo je on.

A u svom zanosu nije propustio ni da nas prozove da smo genocidni, što redovno čini u intervjuima. Iako je ovog puta odmeravao rečenice i nije direktno optužio Srbe, apostrofirajući da su naređenja stigla iz Srbije, te da je Srbija finansirala počinioce, indirektno je svalio ljagu na sve nas.

Republika

Foto: printscreen

insert iz filma "Aida"

- Mi kažemo da je počinjen genocid, da je Haški tribunal to osudio, da su Mladić i sva ta kamarila, koja je za 48 sati pobila oko 9.000 ljudi, da su to bili štambilji i naredbe iz Srbije. Nećemo se lagati. Sva komandna garnitura bila je na plati Srbije. Genocid su počinile paravojne formacije, policija i vojska Republike Srpske, Mladić, Karadžić i to piše u presudi. Nikada nijedan bošnjački političar niti jedna javna ličnost, pa čak ni Majke Srebrenice, nisu rekli da su Srbi počinili genocid - rekao je ovog puta iako se na internetu mogu naći brojne upravo ovakve izjave.

Republika

Foto: youtube.com/Al Jazeera Balkans

Emir Hadžihafizbegović

NISMO SVECI, ALI...

Nikola Malović, srpski pisac iz Boke Kotorske, kaže da se za Srbe može reći sve, osim da su genocidni.

- Emira Hadžihafizbegovića izuzetno cenim kao glumca, ali mi nešto govori da se njegovo lice ne bi u emociji prema Srbima izmenilo ni kada bismo svi klekli u Srebrenici zbog prevelikog broja od skoro 3.000 pobijenih tamošnjih muslimana. Film "Kvo vadis, Aida" je pamflet, nabijen emocijama, no s takvim rakursom da prikazuje Srbe kao genocidan narod. Srbi nisu sveci, ali nismo ni genocidan narod. Ako neko ima volju da stalno, opet, iznova pruža ruku pomirenja, to smo mi. Zato bih prvom prilikom zagrlio Emira Hadžihafizbegovića, sjajnog glumca, i rekao: "Oprosti, brate, hajde da idemo dalje."

MOJ STAV

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak

Republika

Foto: youtube.com/Novo jutro

Nebojša Krstić

Pomenuti glumac je etalon antisrpskog šovinizma, osoba koja je slavila ratne zločince, mudžahedine i svakog ko je ubijao srpske civile i BiH. Takva spodoba je danas heroj drugosrbijanaca i njihova moralna vertikala.

Potpišeš genocid, pa uđeš u Potočare

Svako ko bude hteo da uđe u memorijalni centar Potočari uskoro će morati da potpiše da se u Srebrenici desio genocid. Kako saznaju Novosti, paraf će biti prinuđen da stavi svaki punoletni posetilac bez obzira na to da li se radi o članovima delegacije ili pojedinačnoj poseti.

Pretpostavlja se da je plan Bošnjaka da se posle izvesnog vremena ti potpisi prikupe i pošalju u Evropski parlament da bi se tamo otvorila rasprava o navodnom genocidu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
tomi

15.06.2022 04:47

sva muslimanska sranja zabraniti u Srbuji,za ulazak u Srbiji,potpis na granici da nije bilo genocida u Srebrenici,odnosno da je bilo genocida nad Srbima u bivsoj BiH.

Odgovori 32 1
Vlada

18.06.2022 05:07

@tomi - Film se koristi kao propaganda. U njemu su sve lažno prikazali i platili da dobije nagradu.

Moravka

15.06.2022 06:00

Ovom Srbomrscu mora da se stane na put:(( Pod hitno mu zabraniti i takvima kao ovaj ulazak u Srbiju .Zivela Zemlja Srbija

Odgovori 31 1
Miro Đ

15.06.2022 06:12

Pa taj Hadžihafizbegović je srbomrzac i nije nikakvo iznenađenje što uvek koristi priliku da kritikuje Srbiju i njenog predsednika.

Odgovori 26 0