PLAĆANJE PUTARINE BEZ ZAUSTAVLJANJA: Putevi Srbije pokrenuli centralnu ideju Otvorenog Balkana

Autor:

Vesti

09.06.2022

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na samitu koji je održan na Ohridu dana 7. i 8. juna 2022. godine dogovoreno je uspostavljanje jedinstvenog sistema elektronske naplate putarine u Republici Srbiji, Republici Severnoj Makedoniji i Republici Albaniji, a kasnije i u ostalim zemljama koje se priključe inicijativi.

PLAĆANJE PUTARINE BEZ ZAUSTAVLJANJA: Putevi Srbije pokrenuli centralnu ideju Otvorenog Balkana

Foto: printscreen

Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije

Ideju o uvođenju jedinstvenog naplatnog sistema na Zapadnom Balkanu u sklopu inicijative Open Balkan je pokrenulo JP „Putevi Srbije“, koje već duže vreme radi na funkcionalnom tehničkom rešenju koje je optimalno za svaku od zemalja učesnica.

Sistem je trenutno u fazi testiranja i uskoro će biti spreman za implementaciju.

- Na ovaj način, građani Srbije, Severne Makedonije i Albanije će sa istim uređajem za elektronsku naplatu putarine moći da plaćaju putarinu u sve tri zemlje bez zaustavljanja. Time će se povećati bezbednost u saobraćaju, smanjiti gužve na autoputevima i rasteretiti protok vozila na naplatnim stanicama, a građani će brže stizati do željene destinacije - rekao je Zoran Drobnjak, direktor "Puteva Srbije".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading